Rješavanje dugova

HNŽ: Vlada obećala isplate

Još jednom je istaknuto, navode, kako je ovo prva Vlada koja je krenula rješavati naslijeđene probleme presuda na teret Proračuna HNŽ
Vijesti / Politika | 23. 07. 2019. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / 106. sjednica Vlade HNŽ-a

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na 106. sjednici održanoj u utorak u Mostaru, donijela je više odluka odobravanju novčanih sredstava na ime nematerijalne štete.

Naime, odluke su donesene nakon što je na prošloj sjednici, a nastavljajući aktivnosti na rješavanju problema tužbi i presuda na teret županijskog Proračuna, usvojila Odluku o pokretanju postupka za zaključenjem Ugovora o izvansudskim nagodbama za sve tražitelje koji su se prijavili po drugom javnom pozivu.

Njihova potraživanja postala su pravomoćna , tvrde, zaključno s 31.12.2014. godine.

Još jednom je istaknuto, navode, kako je ovo prva Vlada koja je krenula rješavati naslijeđene probleme  presuda na teret Proračuna HNŽ, te je za tu nakanu do sada izdvojila više od 15 milijuna KM.

Naglašeno je kako će ova Vlada i dalje kontinuirano nastaviti sa započetom praksom isplate, sukladno planiranim proračunskim sredstvima, a sve s ciljem rješavanja ovog vrlo složenog financijskog pitanja, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close