Principi

HNS vjeruje da će stranci podržati dogovor

Hrvatski narodni sabor je objavio kako se pridružuje domaćim i međunarodnim pozivima da se ustraje na politici dijaloga i dogovora.
Vijesti / Politika | 15. 08. 2019. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HNS vjeruje da će ključni međunarodni akteri aktivno i u potpunosti podržati provedbu cjelokupnog sporazuma, kojega su potpisali lideri pobjedničkih stranaka u BiH, priopćio je Hrvatski narodni sabor navodeći kako je pridruživanje međunarodnim organizacijama od ključnog značaja za BiH.

''Smatramo da su europske i euroatlantske integracije budućnost Bosne i Hercegovine, njenih konstitutivnih naroda i svih građana'', poručili su iz Hrvatskog narodnog sabora.

HNS u priopćenju naglašava važnost trenutka, kojeg je potrebno iskoristiti kako bi dogovor lidera bio u cijelosti proveden, a Bosna i Hercegovina konačno dobila funkcionalnu vlast.

''U prilog činjenici brzog formiranja vlasti ide i potpora svih relevantnih prijatelja ove zemlje, poput Izaslanstva Europske unije, ali i Washingtona, koji podržavaju sporazum lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, te koji su zagovornici što skorijeg napretka i formiranja vlasti, ali i ispunjavanja uvjeta za put BiH u EU i NATO'', navodi HNS.

 
Kopirati
Drag cursor here to close