Ragiranje

HNS: Snove o dominaciji Izetbegović pretvara u košmare

U priopćenju za javnost navodi se kako je ''osobito zanimljivo da je poprilično agilan nastup imao i gospodin Izetbegović koji po ustaljenom pravilu nakon napada svojih marioneta, preuzima ulogu „lidera“ i kreće kao balansirati''.
Vijesti / Politika | 14. 07. 2021. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Posjet predsjednika Milanovića Bosni i Hercegovini nije mogao proći bez reakcija unitarista, osobito onih radikalnih koji sanjaju o kreiranju političkog sustava utemeljenog na dominaciji, diskriminaciji i podređivanju svega i svakoga tko se ne uklapa u tu matricu. Isto je bilo i prilikom posjete predsjednika Milanovića koji je u trenutku svog kročenja na tlo Bosne i Hercegovine doživio salve uvreda samo zato što se usudio obići mjesta gdje živi njegov narod, a nije pitao nikog u Sarajevu smije li to raditi'', objavio je HNS.

U priopćenju za javnost navodi se kako je ''osobito zanimljivo da je poprilično agilan nastup imao i gospodin Izetbegović koji po ustaljenom pravilu nakon napada svojih marioneta, preuzima ulogu „lidera“ i kreće kao balansirati''.

''Ovaj put nije bilo tako. Gospodin Izetbegović očigledno nije mogao odoljeti, a da ne krene oštro, nimalo diplomatski na predsjednika Milanovića, a da pri tome i ne krene s prijetnjama kako će posljedice te posjete imati upravo Hrvati u Bosni i Hercegovini'', navodi HNS.

Dodaje se kako Hrvati u Bosni i Hercegovini već sada ne trpe ništa više ni manje, nego što je to situacija posljednjih 20 godina kada se na otvorena vrata uvodi proces njihova diskriminiranja i oduzimanja Ustavom zajamčenih prava.

''Predstavnici Hrvatskog narodnog sabora neće uputiti niti jednu tešku riječ gospodinu Izetbegoviću nakon svih uvreda i prijetnji koje je uputio hrvatskom narodu i hrvatskom predsjedniku Milanoviću. Osobito to nećemo uraditi u trenucima kada vladavina prava stupa na snagu i kada su „prvi do njega“ na optuženičkim klupama, pa mu upravo Hrvati kao neprijatelji, trebaju poslužiti za skretanje pozornosti. Snovi gospodina Izetbegovića o pretvaranju Bosne i Hercegovine u zemlju u kojoj se svi koji odudaraju od unitarističke i radikalne propagande već duže vrijeme postaju njegovi najveći košmari. Problematično je upravo što u takve sanjarije ne vjeruje više ni biračko tijelo koje upravo gospodin Izetbegović radikalizira i truje mimo svakog racionalnog promišljanja o realnosti onoga što Bosna i Hercegovina zaista jeste – zemlja različitosti gdje sva tri konstitutivna naroda imaju jednaka prava, kao i svi stanovnici Bosne i Hercegovine'', naveo je HNS.

Kopirati
Drag cursor here to close