Reakcije

HNS: SDA izaziva još težu političku krizu

''Ovakvo ponašanje neće obeshrabriti naše duboko opredjeljenje da sačuvamo integritet institucija''.
Vijesti / Politika | 26. 04. 2022. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što medijski pritisci nisu polučili rezultat, bošnjačka politika predvođena SDA-om je svjesno krenula u blokiranje rada institucija BIH svojim nedolaskom na današnju hitnu sjednicu Doma naroda PS BiH, kazali su u priopćenju iz HNS-a nakon što izaslanici SDA nisu došli na današnju sjednicu.

''Nakon upućivanja Prijedloga izmjena Izbornoga zakona BiH koji su predložili izaslanici iz hrvatskog naroda (HDZ-HNS) u ovom domu, predstavnici SDA u javnosti su na sve načine išli u blokiranje i opstrukciju održavanje hitne sjednice Doma naroda PS BiH'', istaknuli su te dodali kako je ''ovakav potez neskrivena blokada i izazivanje još teže političke krize''.

''Ističemo kako ovakvo ponašanje neće obeshrabriti naše duboko opredjeljenje da sačuvamo integritet institucija i učinimo sve da spasimo legalitet i legitimitet demokratskog izbornog procesa''.

''Nastavak sustavne diskriminacije i političke majorizacije odgovara isključivo unitarističkoj bošnjačkoj politici koja nastavlja opstrukcije države i njezinih institucija'', zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close