Aranžman s MMF-om

HNS o postupcima SDA i Vlade FBiH: Provokacija, spinovi, etiketiranje...

''Smatramo nepotrebim iznošenje čistih provokacija, spinova, kao i etiketiranje hrvatskih političkih predstavika za propast aranžmana s MMF-om'', ističu iz HNS.
Vijesti / Politika | 10. 04. 2020. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski narodni sabor oštro osuđuje nastup Stranke demokratske akcije i predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića, koji stvara dodatne i nepotrebene pukotine u ionako poljuljano partnerstvo na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini.

''Smatramo nepotrebim iznošenje čistih provokacija, spinova, kao i etiketiranje hrvatskih političkih predstavika za propast aranžmana s MMF-om'', ističu iz HNS.

Navode kako ''Hrvatski narodni sabor daje punu potporu zamjeniku predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministru financija i riznice Vjekoslavu Bevandi na inzistiranju poštivanja zakonitosti i nedopuštanja vaninstitucionalnog djelovanja pojednicima, pa ni strankama''.

''Upozoravamo, Fiskalo vijeće Bosne i Hercegovine je tijelo uspostavljeno zakonom, te po tome zakonu mora funkcionirati i donositi odluke'', ističu iz HNS.

''Napominjemo stoga, bošnjačke političke predstavnike, a infomiramo ukupnu javnost u Bosni i Hercegovini, kako Fiskalno vijeće BiH odlučuje o arnžmanima s MMF-om, na čiju se sjednicu gospdin Novalić nije udostojao doći'', dodaju iz HNS.

''Sjednica Fiskalnog vijeća služi tomu da se politički predstavnici izjasne o novom tekstu i novom iznosu zaduženja, a radi se o kreditinim sredstvima, za što očito gospodin Novalić ili njegova stranka, nisu spremni preuzeti odgovornost'', kažu iz HNS.

''Hrvatski dužnosnici izabrani u tijela vlasti, su spremni raditi uz konkretne prijedloge, mjere i aktivnosti, kao i odgovoriti svim zadaćama u skladu s Ustavom i nadležnostima koje propisuje Ustav i u skladu s zakonskim procedurama, bez obzira o kojoj se razini vlasti govorilo'', napominju iz HNS.

''Pozivamo bošnjačke političke predstavnike, da prihvate zakonsko djelovanje i doprinesu zajedničkom prevladavanju krize koja je pogodila sve u Bosni i Hercegovini'', zaključuju iz HNS.

Kopirati
Drag cursor here to close