Predsjedništvo

HNS: Hrvati legitimno zastupljeni u ključnim tijelima

Predsjedništvo HNS-a BiH zaključilo je kako je žurna uspostava vlasti na svim razinama ključni prioritet.
Vijesti / Politika | 12. 12. 2022. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavak razgovora o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH mora omogućiti legitimnu predstavljenost konstitutivnih naroda i u Predsjedništvu BiH koje je i ovaj put grubo uzurpirano nametanjem nelegitimnog hrvatskog člana Predsjedništva, priopćeno je nakon što je u ponedjeljak u Mostaru održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Na sjednici je konstatirano da je ''HNS BiH apsolutni pobjednik i legitimni predstavnik hrvatskog naroda u svim sredinama gdje žive Hrvati''.

Foto: PR / Sa zasjedanja Predsjedništva  HNS-a

''Zajedništvo hrvatskih stranaka okupljenih u HNS BiH omogućilo je legitimnu zastupljenost u ključnim tijelima'', navodi se u priopćenju i dodaje kako Hrvatski narodni sabor BiH poziva na žurnu uspostavu vlasti na principima sadržanim u dokumentu "Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine“.

''Ovakav dokument jamči programsku osnovu funkcioniranja gdje će stabilnost i funkcionalnost institucija biti najveća snaga nastavka reformskih procesa navedenih u dokumentu'', navelo je Predsjedništvo HNS-a BiH koje je objavilo da pozdravlja najave o mogućem stjecanju kandidacijskog statusa Bosne i Hercegovine ovaj tjedan.

Foto: PR / Sa zasjedanja Predsjedništva  HNS-a

''HNS BiH će se i dalje beskompromisno zalagati za europsku budućnost Bosne i Hercegovine, uključujući provođenje ključnih reformi za jačanje Bosne i Hercegovine i njezine europske perspektive'', priopćeno je te navedeno kako će se zasjedanje Sabora HNS-a održati 4. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close