25 godina Daytona

HNS BiH o konferenciji o Daytonu: Plenković se iznova snažno založio za hrvatski narod

Navode, kako je kontinuirano djelovanje premijera Plenkovića do sada je pružilo nemjerljiv doprinos učvršćivanju prava Hrvata.
Vijesti / Politika | 16. 12. 2020. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine snažno pozdravlja izlaganje predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića na međunarodnoj konferenciji ''Nasljeđe mira – 25 godina Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma''.

''Kao još jedan u nizu snažnih zalaganja za europsku Bosnu i Hercegovinu, članicu Europske unije i NATO-a i domovinu tri ravnopravna konstitutivna naroda, premijer Plenković u svom se govoru iznova snažno založio za hrvatski narod i njegova prava te prosperitetan razvoj bh. društva kroz napredovanje ka EU i NATO-u'', navode u priopćenju.

Navode, kako je kontinuirano djelovanje premijera Plenkovića do sada je pružilo nemjerljiv doprinos učvršćivanju prava Hrvata, europskoj i euroatlantskoj perspektivi BiH te očuvanju mira i stabilnosti, kao i razvoju prilika i prosperiteta.

U ime hrvatskoga naroda i njegovih legitimnih predstavnika, HNS pozdravlja ustrajno zalaganje premijera Plenkovića za suradnju s relevantnim i legitimnim predstavnicima te njihovu inkluziju u svim razgovorima ključnima za oblikovanje budućnosti i razvoj BiH kako bi se glas svih konstitutivnih naroda jasno čuo.

''Snažna prekogranična suradnja i daljnji razvoj snažnih dobrosusjedskih odnosa od velike su važnosti za hrvatski narod i Bosnu i Hercegovinu u cijelosti, obzirom da je Republika Hrvatska prepoznat partner u zagovaranju prosperiteta BiH u cijelome svijetu'', navode.

Međunarodna konferencija, koja je okupila brojne političke i akademske dužnosnike u promišljanju Daytonskog sporazuma i euro-atlantske perspektive BiH, održana je u organizaciji Hrvatske akademije za znanost i umjetnost i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close