HNŽ i Hrvatska

Herceg i Babić razmijenili zahvale

Jedna od tema razgovora bila je i suradnja na projektima obnove područja stradalih u nedavnim potresima u Hrvatskoj.
Vijesti / Politika | 06. 05. 2021. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i zastupniku županijskoj Skupštini susreo se danas s Markom Babićem, generalnim konzulom Republike Hrvatske u Mostaru.

Herceg je, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a, upoznao je konzula Babića a aktivnostima Vlade i aktualnostima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Posebno je govorio o Izbornom zakonu i kontinuiranim nastojanjima određenih političkih snaga da zaustave njegove nužno potrebne izmjene koje će biti u skladu s donesenim presudama i u duhu Daytonskog sporazuma.

U tom kontekstu zahvalio je na naporima koje Republika Hrvatska, kao jedna od jamaca Daytonskog mirovnog sporazuma, čini na iznalaženju rješenja koja će osigurati ista prava i obveze za sva tri konstitutivna naroda i sve građane BiH.

Pozdravio je, također, potporu Republike Hrvatske Sveučilištu u Mostaru, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, te brojnim kulturnim, vjerskim, sportskim i drugim projektima od značaja za Hrvate u BiH.

Jedna od tema razgovora bila je i suradnja na projektima obnove područja stradalih u nedavnim potresima u Hrvatskoj. Iznova je istaknuta spremnost da se, uz već izdvojenu financijsku pomoć, nastavi potpora tom području osobito vezano za projekt obnove Osnovne škole „Dragutina Tadijanovića“ u Petrinji.

Konzul Babić, navodi Vlada HNŽ-a, zahvalio je Hercegu na srdačnom prijemu, istaknuvši kako je Republika Hrvatska istinski prijatelj Bosne i Hercegovine i zalaže se da se razgovorima predstavnika tri konstitutivna naroda rješavaju sva otvorena pitanja.

Također, naglasio je neupitnu spremnost Republike Hrvatske da i dalje podupire rad brojnih institucija i provedbu projekata Hrvata u BiH. Na kraju susreta zahvalio je na potpori Vlade HNŽ potresom stradalim područjima RH.

Kopirati
Drag cursor here to close