Sastanak SDA i HDZ

Novi - stari ljudi na čelu HNŽ-a

Ozbiljan napredak u pregovorima
Vijesti / Politika | 19. 03. 2019. u 17:44 Bljesak.info
Predsjedatelj Skupštine HNŽ-a Špago, mandatar Vlade Herceg

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg i Šerif Špago bit će novi - stari mandatari, dogovoreno je na današnjim pregovorima županijskih izaslanstava  SDA i HDZ-a za uspostavu nove vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Razgovori su se održali u mostarskim prostorijama SDA izaslanstva, a  predvodili su ih Edin Mušić i Ljubo Bešlić.

Izaslanstva ovih stranaka su dogovorila da će uslijediti dogovor o popunjavanju skupštinskih komisija te strukture nove Vlade.

Kako je novinarima nakon sastanka kazao Edin Mušić, predsjednik KO SDA HNŽ,  napravljen je značajan iskorak i vrlo skoro će, za 15-ak dana, nakon sjednica stranačkih organa biti dano ovlaštenje za sazivanje Skupštine HNŽ radi predloženih imenovanja.

''U nastavku ovog procesa radit ćemo na izradi zajedničkih programskih odrednica koje će biti sastavni dio našeg budućeg rada sa željom da ovaj kanton bude jedan od najrazvijenih u BiH'', kazao je Mušić.

Foto: Fena / Nakon sastanka

Predsjednik županijskog HDZ-a Ljubo Bešlić izrazio je zadovoljstvo jer je današnji sastanak donio ozbiljan naredak. Ove dvije stranke koje će sudjelovati u vlasti, rekao je, imaju sasvim legitimno pravo da u potpunosti izaberu rukovodstvo Skupštine HNŽ. 

"Dokumenat koji smo dobili od SDA zajedno s našim koji smo mi ranije njima dostavili, trebaju biti temelji za izradu platforme jedne nove Vlade. Optimist sam da ako budemo ovako radili da će imenovanje Vlade doći vrlo brzo. Dogovorili smo da će Skupština HNŽ koja će biti za desetak dana izabrati skupštinska tijela", izjavio je Bešlić.

Konstatovao je da ove dvije stranke surađuju godinama, da imaju spornih pitanja, ali imaju i zajedniških stvari. Bešlić je nagovijestio da će dopresjedavajuća iz reda srpskog naroda biti Zora Dujmović iz HDZ-a.

''U vezi s dopredsjedavajućim iz reda srpskog naroda, postoje stajališta, ali pošto je SDP izrazio želju da ne želi sudjelovati u vlasti, onda nije primjereno da SDP ima dopredsjedavajućeg Skupštine. Oni su sami sebe isključili", kazao je Bešlić.


Kopirati
Drag cursor here to close