Ćosić u Otvorenom

HDZ neće komadiće vlasti: 'O izboru Željka Komšića mislim isto ono što je rekao Alija Izetbegović'

''Tad je njihov vođa i politički autoritet, Alija Izetbegović, rekao kako niti jedan zakon ne može biti jači od volje naroda. Ovdje je legitimirana jasna volja naroda i ništa od toga ne može biti jače.''
Vijesti / Politika | 10. 10. 2018. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Komšić je preko jednog aparata uzurpirao nešto što mu ne pripada. HDZ neće pristati na komadiće vlasti iz jednostavnog razloga jer je HDZ dobio izbore i sa tim potencijalom ulazi u pregovore. Iskustvo nas uči, podsjećam, da smo imali te ponude 2010. godine i da smo kao stranka odbili sudjelovati u vlasti koju nećemo konzumirati osim u punom kapacitetu. Od toga nema straha'', rekao je to Zdenko Ćosić, član Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije gostujući u emisiji Hrvatske radiotelevizije 'Otvoreno'.

Na upit što misli o Željku Komšiću odnosno o načinu njegova izbora, Ćosić je taj izbor u usporedio s onim kad je u predsjedništvo Jugoslavije kao predstavnik Kosova izabran Sejdo Bajramović.

''Mislim isto ono što su ovi koji su njega izabrali, taj bošnjački politički korpus odnosno njihov politički vrh, mislili o Miloševićevu izboru Sejde Bajramovića kao predstavnika Kosova u ondašnje predsjedništvo Jugoslavije. Tada su vrlo jasne iste bile floskule o zakonitosti, građanskoj demokraciji, jedan čovjek jedan glas i tako dalje. Tad je njihov vođa i politički autoritet, Alija Izetbegović, rekao kako niti jedan zakon ne može biti jači od volje naroda. Ovdje je legitimirana jasna volja naroda i ništa od toga ne može biti jače. Ustav daje za pravo svima onima koji daju za pravo da je ovo nelegalan i nelegitiman izbor'', rekao je.

Na upit o prosvjedima protiv izbora Željka Komšića, koji će u Mostaru bit održani u četvrtak 11. listopada, Ćosić komentira kako je Komšić imao danajske ponude studentima te je ovo zasigurno njihov 'izraz odioznosti prema takvim ponudama'.

U emisiji HRT-a, na temu ' Što od Komšića mogu očekivati Hrvati u BiH i kakva će biti politika službenog Zagreba'uz Ćosića, gostovali su i Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Ivo Jelušić, član Predsjedništva SDP-a, dr. sc. Ivo Lučić, povjesničar, Zdenko Ćosić, član Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije te Tihomir Vinković, komentator HRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close