Županijski odbor

HDZ BiH: SDA ne želi novu vlast u HNŽ-u?

Kako je navedeno u priopćenju nakon sjednice, naglašena je i neupitna spremnost HDZ-a BiH u formiranju nove Vlade HNŽ-a sukladno izbornim rezultatima iz 2018. godine.
Vijesti / Politika | 18. 05. 2021. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski odbor hercegovačko-neretvanskog HDZ-a  BiH dao je punu ''politička podrška inicijativi vijećnika HDZ-a BiH u Skupštini HNŽ-a u izmjeni Ustava po pitanju potpune konstitutivnosti Srba u Hercegovačko-neretvanskoj županiji'', priopćeno je nakon što je u utorak Predsjedništvo županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije održalo proširenu sjednicu.

Kako je navedeno u priopćenju nakon sjednice, naglašena je i neupitna spremnost HDZ-a BiH u formiranju nove Vlade HNŽ-a sukladno izbornim rezultatima iz 2018. godine.

Navedeno je da se odvijaju pregovori s potencijalnim koalicijskim partnerima, te da ''žalosti činjenica da SDA ne pokazuje ni najmanju želju kako bi se implementirala volja birača''.

''Vodstvo HDZ-a BiH HNŽ-a smatra da je nužno poštivati izbornu volju birača i da SDA neće biti kočnica normalnog funkcioniranja županije. Također, istaknuto je da je voljom ministara iz reda SDA produljena trakavica imenovanja ravnatelja MUP-a, te time produljena i ovako narušena sigurnosna slika u županiji. Napominjemo da je pored svih napora ministra MUP-a i predsjednika Vlade da se sigurnosna situacija  u županiji podigne na viši nivo, SDA odlučila je prešutno zanemariti ovu temu iz njima poznatih razloga'', navodi s eu priopćenju.

Vodstvo županijskog odbora HDZ-a BiH podržalo je i prijedlog o oživljavanju gradskih i općinskih turističkih zajednica, a sve u cilju jačanja turističko-ugostiteljskog potencijala naših destinacija te je svega pohvalilo pregovarački tim Vlade HNŽ, resornog Ministra i predsjednika Vlade kao i sindikate medicinskih djelatnika u iznalasku rješenja višemjesečnog problema. Naglašeno je da sve raduje činjenica kako žitelji HNŽ-a nemaju potrebe strahovati o  potpunoj medicinskoj usluzi u medicinskim ustanovama.

Kopirati
Drag cursor here to close