Spremanje za izbore

HDZ BiH predao 10.397 potpisa; Devedesetka traži partnere

Čavara je rekao kako je plan A da funkcionira država a da će se plan B aktivirati u slučaju nefunkcioniranja države.
Vijesti / Politika | 25. 05. 2018. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"HDZ je stranka koja je u svim dosadašnjim izbornim ciklusima bila stranka pobjednica unutar hrvatskog naroda. Po pozicijama koje sada obnašamo pokazuje se kao jedna okosnica i državnih i federalnih i županijskih vlasti te vjerujem da će tako to ostati tako i nakon listopadskih izbora", rekao je potpredsjednik HDZ-a Marinko Čavara, koji je Središnjem izbornom povjerenstvu predao 10.397 potpisa za kandidaturu za člana Predsjedništva i prijavilo HDZ kao stranku kandidata za sve razine vlasti na izborima u listopadu.

Rekao je kako je plan A da funkcionira država a da će se plan B aktivirati u slučaju nefunkcioniranja države.

Video: HDZ BiH predao potpise za kandidaturu za sve razine vlasti

"Moramo odgovoriti demokratskim sustavom, jedinstvenim stavom hrvatskog naroda, izgraditi institucije države i zaštititi poziciju hrvatskog naroda koja je u proteklim izbornim ciklusima bila izigrana. Ono što je bila pretpostavka prema Ustavu da na pozicijama budu predstavnici konstitutivnog naroda odnosno predstavnici Hrvata, bili su pripadnici naroda Hrvata, a izabrali ih neki drugi. To smo tražili da se promijeni kroz Izborni zakon. Tražit ćemo to i u budućnosti. To je onaj plan A koji želimo realizirati kroz ove izbore, a to je da država BiH funkcionira - da omogući da svaki narod i građanin ostvaruje svoja prava", rekao je Čavara.

I Ilija Cvitanović predao je prijavu HDZ-a 1990 za sve razine vlasti i sve izborne jedinice.

"Narednih dvadesetak dana ćemo obaviti koalicijske pregovore, niz je stranaka s kojima razgovaramo", rekao je Cvitanović.

Prema njegovim riječima, cilj HDZ-a 1990 jeste da se na izborima suprotstavi lošoj politici predstavljanja Hrvata.

Video: Predstavnici SBB-a predali prijavu za učešće na općim izborima 2018.

I predstavnici Saveza za bolju budućnost (SBB) predali su danas prijavu za sudjelovanje na općim izborima 2018. za sve razine vlasti.

Član Predsjedništva SBB-a Damir Arnaut rekao je novinarima kako je od njih, kao parlamentarne stranke, traženo da predaju 5.000 potpisa a predali su tri puta više, "što pokazuje snagu i organiziranost stranke".

''Naših 70.000 članova će ravnopravno sudjelovati u predlaganju kandidata za sve razine vlasti, trenutno mjesni odbori rade na tome, od ponedjeljka počinju i općinski odbori, a za desetak dana županijski odbori'', pojasnio je Arnaut.

 

Kopirati
Drag cursor here to close