Online sastanak

HDZ BiH: Ključno je raspodjeliti sva pristigla sredstva pomoći gospodarstvu

Video sastanak koordinacije dužnosnika HDZ-a BiH federalne razine - Pratiti učinke dogovorenog, uraditi maksimum pozitivnih koraka
Vijesti / Politika | 07. 05. 2020. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Video sastanak koordinacije dužnosnika HDZ-a BiH federalne razine

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, koordinacija je uključila aktivnosti dužnosnika HDZ-a BiH u Vladi Federacije, Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH kroz proteklo i buduće razdoblje.

Komentiane su aktivnosti koje se rade na federalnoj razini kao i odgovor koji je ponuđen za posljedice pandemije koronavirusa. 

Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica koji je usvojio Parlament Federacije BiH na sjednici Zastupničkog doma i na sjednici Doma naroda, sa transferima i dogovorenom raspodjelom u narednim danima će biti operativan.

Naglašeno je, kako se moraju pratiti učinci dogovorenog te uraditi maksimum pozitivnih koraka, sukladno tomu ići s novim inicijativama i narednim odlukama i zakonima za pomoć pri ublažavanju posljednica pandemije.

Uz racionalna promišljanja, ključno je raspodjeliti sva pristigla sredstva pomoći gospodarstvu i socio-ekonomskom oporavku. Naglašena je društvena i ekonomska dimenzija, kao i zdravstvena, gdje treba vrlo oprezno donositi odluke. 

Iskazano je zadovoljstvo što se upjelo sačuvati rad zakonodavne vlasti, te je pozdravljena odluka Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH da ubuduće neće podržati, ni sudjelovati u raspravama i odlučivanju o zakonima koji su u žurnoj i skraćenoj proceduri, a imaju vitalni značaj i suštinski karakter za Federaciju BiH. Kako je naglašeno, dovodi se u nepovoljan položaj i onemogućuje se vršenje funkcije izaslanika.

Skraćenim i žurnim procedurama uskraćuje se mogućnost popravke zakona kroz amandmane stav je Kluba Hrvata u Domu naroda, navodi se u priopćenju za javnost upućenom iz HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close