Pripreme za vlast

HDZ BiH izložio svoje viđenje HNŽ-a

Predstavnici odbora HDZ-a BiH ove županije održali su prve konzultativne sastanke sa strankama koje imaju zastupnike u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije.
Vijesti / Politika | 11. 12. 2018. u 14:09 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ BiH je izložio svoje viđenje za uspostavu parlamentarne većine koja će Hercegovačko-neretvansku županiju voditi u naredne četiri godine, te želju da se u što kraćem roku implementiraju rezultati izbora, priopćeno je iz Županijskog odbora HDZ-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Naime, predstavnici odbora HDZ-a BiH ove županije održali su prve konzultativne sastanke sa strankama koje imaju zastupnike u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije a nakon općih izbora koji su održani u listopadu 2018. godine.

''HDZ BiH kao stranka koja je osvojila najveći broj zastupnika u Skupštini u skladu s uobičajenim demokratskim praksama i načelima, održala je 10. i 11. prosinca 2018. godine sastanke sa izaslanstvima SDA, SDP i SBB. Već prethodno HDZ BiH je održala razgovore sa HDZ 1990 i Hrvatskim republikancima. Nakon ovog kruga razgovora HDZ BiH će ponuditi programske osnove na kojima će se okupiti nova vladajuća parlamentarna većina u ovoj županiji'', priopćeno je.

Podsjećamo, početkom mjeseca Tomislav Martinović i Šerif Špago predloženi su za predsjedatelja, odnosno dopresjedatelja Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije.

Za predsjednika Kluba Hrvata izabran je Damir Džeba, na čelu Kluba Bošnjaka bit će Elvedin Grcić dok će se čelnik Kluba Srba izabrati naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close