Sastanci

HDZ BiH i HDZ 1990 pregovaraju: Uspostava vlasti u HBŽ-u do kraja tjedna?

Na listopadskim izborima najviše mandata u Skupštini HBŽ-a osvojila je koalicija HDZ-a BiH – osam, dok HDZ 1990 ima četiri zastupnika.
Vijesti / Politika | 04. 02. 2019. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HDZ BiH / Sastanak HDZ BiH i HDZ 1990, veljača 2019.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović razgovarali su u ponedjeljak u Mostaru o uspostavi vladajuće većine u Hercegbosanskoj županiji, a kako je priopćeno nakon sastanka, sastav nove županijske vlade bit će poznat do kraja tjedna. 

"Nakon nedavno potpisanog međustranačkog sporazuma o suradnji, danas je razgovarano o aktualnoj političkoj situaciji, te aktivnostima i pregovorima o uspostavi vlasti u Hercegbosanskoj županiji, kao i izboru izaslanika u Doma naroda FBiH ispred ove županije. Do kraja tjedna trebala bi biti poznata imena izaslanika za Dom naroda FBiH, kao i budući sastav nove Vlade u Hercegbosanskoj županiji, dogovoreno je na sastanku", navodi se u kratkom priopćenju za javnost HDZ-a BiH. 

Na listopadskim izborima najviše mandata u Skupštini HBŽ-a osvojila je koalicija HDZ-a BiH – osam, dok HDZ 1990 ima četiri zastupnika. 

Po tri mandata osvojile su Srpska lista i Hrvatska nezavisna lista, SDA je osvojila dva mandata, a po jedan SNS, Narodna stranka Radom za boljitak, Hrvatska republikanska stranka, Županijska neovisna lista i SDP BiH. 

Za formiranje Vlade u HBŽ-u potrebna je dvotrećinska većina, odnosno podrška 17 od ukupno 25 zastupnika.

Kopirati
Drag cursor here to close