Izdržavanje kazne

Haag odbio Valentina Ćorića

Haag odbio Valentinu Ćoriću u izdržanu kaznu ubrojiti dane koje je proveo u bolnici.
Vijesti / Politika | 20. 03. 2018. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Haaški sud  je obavijestio Valentina Ćorića kako mu u do sada izdržanu zatvorsku kaznu neće biti ubrojeni dani koje je proveo u bolnici.

Naime, Ćorić je tijekom suđenja nekoliko puta bio u bolnici zbog narušenoga zdravstvenog stanja i operacija, ali Sud je odlučio kako mu to neće biti ubrojeno u izdržavanje kazne, piše Večernji list.

Prema pravilima Haaškoga suda, boravak izvan pritvora ne može biti uračunat u izdržavanje kazne, ali slijedom toga pravila, onda je Sud trebao Ćoriću i drugima osigurati liječenje unutar haaškoga pritvora.

Haaški tribunal  osudio je Valentina Ćorića od 16 godina zatvora. Podsjećamo, u sažetku prvostupanjske presude pročitano je da je Valentin Ćorić od lipnja 1992. do 10. studenog 1993. u svom svojstvu načelnika Uprave vojne policije imao velike ovlasti de iure i de facto nad svim jedinicama Vojne policije u HVO-u.

Vijeće je objavilo da je uvažilo dio žalbenih osnova obrane i tužiteljstva no istodobno je poručilo da su civilni i vojni čelnici bosanskih Hrvata, unatoč prihvaćanju nekih žalbenih osnova obrane, "i dalje krivi za brojne i teške zločine u BiH".

Kopirati
Drag cursor here to close