Povampirenje

GS: Plenković i njegova vlada u BiH izvoze povijesni revizionizam

Vijesti / Politika | 03. 09. 2017. u 17:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanski savez (GS) smatra "da je jučerašnja posjeta Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini, tijekom koje je našu državu tretirao kao da je teritorija i službena potvrda da je proces retuđmanizacije politike Republike Hrvatske završen i da je Hrvatska cijelu regiju u političkom smislu želi vratiti u 1993. godinu".

''Mi u GS-u osuđujemo povampirenje ustaštva i fašizma u Hrvatskoj koje je doseglo točku javnog spaljivanja knjiga i novina. Nažalost, to su očito i vrijednosti koje Plenković i njegova vlada izvoze u BiH: povijesni revizionizam i šminkanje ustaštva i fašizma'', navodi GS u priopćenju za javnost.

GS, nadalje, smatra "da je ono što se jučer dogodilo u Zagrebu planirana sudbina svih nehrvata koji žive u dijelovima BiH kojima vlada HDZ BiH".

''Naime, ako službeni Zagreb i HDZ, odnosno Dragan Čović dobiju ono što traže, nehrvati pod vlašću HDZ-a biće podjarmljena manjina čije će se novine i knjige javno paliti i čija prava će biti sistematski gažena...'', navodi se u priopćenju.

GS, kako se dalje navodi, još od prošle godine upozorava sve koji žele da čuju istinu da politika ove Vlade RH i predsjednice RH vodi regiju u ozbiljne probleme.

''Pogotovo je opasno prizivanje terorizma od zemlje čija ekonomija zavisi od turizma i dolaska turista'', navode iz GS-a pitajući se "da li službeni Zagreb opet planira da u BiH pošalje nekog novog Handalu da bi od laži o terorizmu napravio istinu, a s obzirom na ulogu Hrvatske u dolasku stranih boraca afro-azijskog porijekla u BiH tijekom rata devedesetih godina".

''Mi u GS-u smatramo da će za bilo kakve incidente ili eskalaciju u Bosni i Hercegovini biti odgovorna ova Vlada, premijer i predsjednica Republike Hrvatske...'', navodi se, između ostalog, u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close