Nema dogovora

Gradsko vijeće: Odluka o vinjetama vraćena u nacrt

Na sjednici koja je održana 31. listopada dogovoreno je da se Odluka vrati u formu nacrta te nakon korekcija ponovno vrati pred vijećnike na sljedećoj sjednici.
Vijesti / Politika | 31. 10. 2022. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće nije uspjelo postići dogovor oko uvođenja turističkih vinjeta u Gradu na Neretvi.

Na sjednici koja je održana 31. listopada dogovoreno je da se Odluka vrati u formu nacrta te nakon korekcija ponovno vrati pred vijećnike na sljedećoj sjednici.

Inače, radi se o Odluci o uvođenju zone pod režimom obveznih vinjeta za posebne kategorije vozila na lokalnim prometnicama na području Grada Mostara.

Odlukom je planirano se u ''zoni posebnog prometnog režima zabranjuje promet svih vozila sa više od 9 sjedišta i autobusa, ukoliko nemaju istaknutu potvrdu o uplaćenoj naknadi za upotrebu zone posebnog prometnog režima''.

Prema odluci, iz koje su isključena vozila javnog gradskog prijevoza, stoji da se vinjeta može platiti i za razdoblje od 48 sati i za vremensko razdoblje od sedam dana.

Navedeno je i kako će nadzor nad prometom vozila u zoni posebnoga prometnog režima obavljati ''komunalni redari i komunalni inspektori ili zaposlenici JP kojega za to posebnim Ugovorom ovlasti Gradsko Vijeće''.

Za razdoblje od 48 sati naknada iznosi 20 KM za vozila do 14 mjesta, 40 KM za autobus od 15 do 30 mjesta te 70 KM za autobus iznad 30 mjesta.

Naknada za razdoblje od 7 dana i iznosi koštat će 60 KM za vozilo i autobus od 10 do 14 mjesta, 120 KM za autobus od 15 do 30 mjesta te 210 KM za autobus preko 30 mjesta.

Istodobno, prijevoznicima koji imaju vozila registrirana u Policijskoj stanici Mostar omogućuje se plaćanje mjesečne naknade za ta vozila po cijenama od 50KM, 100KM i 150 KM ovisno o broju mjesta za putnike.

Kad su u pitanju kazne, one se kreću od 250 do tisuću KM, navedeno je u odluci o koja se našla prema vijećnicima, ali koja će, očito morati biti dorađena.

Kopirati
Drag cursor here to close