Mostar i Statut

Gradonačelnik vijećnicima: Svaka vam čast!  

''Siguran sam da možemo sami donijeti Statut bez da to budu neki politički dogovori, nametanja, vanredne situacije'', rekao je Kordić.
Vijesti / Politika | 23. 02. 2023. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svima ću vam čestitati na vrlo konstruktivnom dijalogu koji se vodi u Vijećnici. Možda bi se neki veći domovi posramili. Svaka vam čast'', rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić govoreći o raspravi vijećnika o gradskom Statutu.

Rekao je kako su tijekom njegova dvogodišnjeg rada vidljive manjkavosti statuta.

''Siguran sam da možemo sami donijeti Statut bez da to budu neki politički dogovori, nametanja, vanredne situacije'', rekao je Kordić.

''Statut kako vrhovni akt, ako nekakva smjernica kako treba raditi je jako bitan dokument'', rekao je mostarski gradonačelnik dodavši kako bi trebalo zaključiti da je mostarski sporazum ''fantastična baza'', ali da se na već sljedećoj sjednici može donijeti neki izbalansiran dokument.

Predsjedatelj Gradskog vijeća, Salem Marić, rekao je kako je 2020. godine ovo bilo prihvatljivo svima.

''Iznenađuje me promjena nekih ljudi koji su na ovome radili zajedno sa mnom. Iznijeti ovakve promjene a biti sudionik svega je neshvatljivo. Nitko se nije fokusirao na prijedlog HDZ-ovih izmjena i kad bi mi prihvatili njihove druge izmjene da bi oni glasali za Statut'', rekao je Marić.

Osvrćući se na HDZ-ov prijedlog rekao je kako se ne može smatrati onime što je potpisano Mostarskim sporazumom. 

Video: 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara saziv 2020-2024 
Kopirati
Drag cursor here to close