Ne da čast građana

Gradonačelnik Doboja - Ako se ponište izbori slijede prosvjedi i tužbe 20.000 ljudi

Vijesti / Politika | 13. 10. 2022. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Klix / Boris Jerinić proglasio pobjedu

Dobojski gradonačelnik Boris Jerinić se putem otvorenog pisma obratio predsjedniku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suadu Arnautoviću te mu poručio da je iznio lavinu laži i optužbi na račun Dobojlija koji će, ako danas ne bude prebrojavan prvo Doboj odreagirati nizom mjera.

'Zaprijetio' je peticijom za smjenu Arnautovića, kolektivnom tužbom protiv njega i protestom ispred SIP-a.

"Zanemarili ste činjenicu da je Gradska izborna komisija Doboj sve radila prema vašim instrukcijama i uputama. Tijekom primopredaje materijala, sve je navedeno, a vi ste svjesno i namjerno šutjeli do dana prebrojavanja. Iznijeli ste takvu lavinu laži i optužbi na račun Dobojlija, da ja, prvi čovjek grada, nemam pravo šutjeti na iste", poručio je Jerinić, a prenosi Klix.

Čast građana ispred odluke SIP-a

Kako on kaže ako SIP danas ne bude prvo prebrojavao Doboj ili ako ponište izbore u Doboju, kako je čuo da je dogovoreno s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, Arnautović može očekivati:

"Peticiju 20.000 Dobojlija ka Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za vašu smjenu, zatim kolektivnu tužbu 20.000 Dobojlija protiv Suada Arnautovića. I do Straßburga ćemo ići, čast svojih građana ne dam. Protest 20.000 Dobojlija ispred SIP-a", naglašava Jerinić.

Upozorava da ako Dobojlijama ne bude omogućen ulazak u Sarajevo da to označava jasno i namjerno podrivanje Daytonskog mirovnog sporazuma.

"Ničim nas zaplašiti nećete jer Dobojlije su časno i pošteno svoju građansku dužnost obavile. Sva opozicija, po vašim službenim podacima, u Doboju ima 3.629 glasova i vi vjerujete toj manjini, statističkoj grešci da je Doboj grad prevara? Znate i sami da nije. Znate, ali ne smijete nalogodavcu reći", ističe Jerinić.

Dobojlije nisu kukavice

Kako on kaže “Dobojlije nisu kukavice niti žele trpjeti mučenje, psihičko zlostavljanje, torturu i napade”.

"Dok sam bio zamjenik ministra obrane, slušao sam priče u Sarajevu o Suadu Arnautoviću. I to dok je bio načelnik Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova da je svako jutro, prvo otvarao poštu, čitao, kopirao, pa sve vraćao, lijepio i tek onda unosio ministru. Kopije je dostavljao paralelnoj strukturi tajne bošnjačke policije. Sada, razmišljam, da li je Suad Arnautović već otvorio vreće iz Doboja? I ako jeste, kome li ste materijal proslijedili", zaključuje Jerinić.

Kopirati
Drag cursor here to close