152.000 KM

Grad Mostar podijelio novac medijima: Evo tko je na popisu

Najviša sredstva dobio je portal Hercegovina.info koji je od Grada 'povukao' 14.000 KM, a s 12.5000 KM grant sredstava slijedi ga portal Mostarski.ba.
Vijesti / Politika | 09. 03. 2022. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar podijelio je 152.000 KM medijima koji djeluju i rade na području Mostara. Naime, pravo na grant sredstva ostvarilo je 17 medija. 

Najviša sredstva dobio je portal Hercegovina.info koji je od Grada 'povukao' 14.000 KM, a s 12.5000 KM grant sredstava slijedi ga portal Mostarski.ba. Po 12.000 KM dobili su i portal Dnevnik.ba, Hrvatski medijski servis te StarMo.ba.

Radio gradska mreža - Mostarski radio ostvario je 12.500 KM grant sredstava što ga čini "najnagrađenijom" radio postajom na području Grada Mostara, a slijede ga Radio Dobre Vibracije s 10.000 KM te Običan radio s 9.000 KM. 

Odgovor je to Grada Mostara na vijećničko pitanje vijećnika Hrvatske republikanske stranke Silvija Bubala, koji je zatražio "popis stranaka te popis medija sa iznosom sredstava koja su im uplaćena te uvjete natječaja, ako je postojao".

Iz Grada su pojasnili kako su mediji imali pravo poslati pismeni zahtjev za dodjelu sredstava do 10. siječnja 2022. godine, a gradonačelnik Grada Mario Kordić formirao je Povjerenstvo za dodjelu nagradnih sredstava.

Medijske kuće od zanačaja, kako navodi Grad, morale su ispuniti tri kriterija kako bi ostvarile pravo na grant sredstva. Prvi kriterij bio je broj zaposlenika i suradnika, drugi podaci o čitanosti, gledanosti i slušanosti, a treći "značaj medija u informiraju o temama i sadržajima iz Grada Mostara".

Najmanje novca od Grada Mostara dobio je HTV Oscar koji je ostvario grant sredstva u iznosu od 2.000 KM, što je sedam puta manje od portala Hercegovina.info.

Potpuni odgovor Grada Mostara na upit vijećnika Silvija Bubala pogledajte u prilogu.

Kopirati
Drag cursor here to close