100 KM po kvadratu

Grad Čapljina sufinancira mladima kupovinu prve nekretnine

Pravo na sufinanciranje imaju mladi i mlade obitelji koji rješavaju prvu stambenu nekretninu na području grada Čapljine, navodi se u odluci Gradskog vijeća.
Vijesti / Politika | 28. 04. 2020. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Čapljina usvojilo je na sjednici Odluku u sufinanciranju kupovine prve nekretnine mladima i mladim obiteljima.

Pravo na sufinanciranje imaju mladi i mlade obitelji koji rješavaju prvu stambenu nekretninu na području grada Čapljine, navodi se u odluci Gradskog vijeća.

Grad će sufinancirati iznos od 100,00 KM po metru četvornom stambene površine, a sufinancirat će se najviše 75 metara četvrotnih stambene površine po korisniku.

Prihvatljivi korisnici sufinanciranja su bračni parovi i samci koji u trenutku podnošenja zahtjeva nisu stariji od 35 godina, odnosno jedan od bračnih parova ne može biti stariji od 35 godina i koji  u vlasništvu ili suvlasništvu nemaju stan/kuću, osim stana/kuće koji je predmet sufinanciranja. 

Podnositelj zahtjeva i bračni supružnik ne smije imati nikakav dug na ime javnih davanja.

Prodavatelj stana ili kuće ne smije biti u srodstvu s podnositeljem zahtjeva niti u srodstvu s drugim supružnikom u prvom i drugom nasljednom rodu, određeno je Odlukom.

Dalje se navodi kako stan ili kuću vlasnik ne smije iznajmljivati ni prodavati najmanje pet godina, računajući od početka stanovanja.

''Vlasnik, nakon što stan ili kuća budu useljivi, dužan je sebe i članove svoje obitelji prijaviti na adresu stana ili kuće te podnijeti zahtjev za provedbu useljivosti. Ukoliko ne podnese zahtjev, Povjerenstvo za provjeru useljivosti će izaći na teren po isteku 18 mjeseci od potpisivanja ugovora'', dodali su iz Gradskoj vijeća.

Navode i kako je korisnik subvencije dužan u razdoblju od pet godina, svake godine u vremenu od 1. prosnca do 31. prosinca dostaviti Povjerenstvu Grada Čapljine dokaz o prebivalištu.

Prijave će se vrednovati temeljem kriterija utvrđenih i Javnim pozivom, a sve pristigle prijave će pregledati Povjerenstvo za provedbu postupka i odlučivanja o odobrenju subvencije temeljem Javnog poziva za sufinanciranje rješavanja prve stambene nekretnine za mlade i mlade obitelji na području Grada Čapljina.

''Prijaviti se mogu svi mladi i mlade obitelji koji zadovoljvaju kriterije iz Javnog poziva, a čija dokumentacija se odnosi na vremensko razdoblje od 1.1.2019. do 31.12.2020. godine. Odabir kandidata za subvenciju vrši se redoslijedom zaprimanja uspješnih prijava, do iznosa sredstava raspoloživih u Proračunu za 2020. godinu'', zaključuju iz Gradskog vijeća Grada Čapljine.

Kopirati
Drag cursor here to close