Predizborni skup

Grabar-Kitarović: Znam držati pušku u rukama, spremna sam svoj život staviti na kocku

Za kritike da se na skupovima državnika u inozemstvu ''progura u prve redove'', rekla je: ''Čekajte, pa nisam ja tamo nekakva Kolinda i ne znam što, ja sam predsjednica Republike Hrvatske i moja je dužnost pokazati gdje je mjesto mojem narodu.
Vijesti / Politika | 13. 12. 2019. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidatkinja HDZ-a za novi predsjednički mandat Kolinda Grabar Kitarović sinoć je na predizbornom skupu u Karlovcu pozvala je birače da 22. prosinca iziđu na izbore i da biraju ''kontinuitet rasta i razvoja, suradnje, jer želimo bogatu Hrvatsku prepoznatljivu u svijetu, kojoj se svi dive''.

Govoreći o hrvatskoj vojnoj industriji, rekla je da su među najboljima u svijetu, da podržava karlovačku tvrtku HS produkt te da kao predsjednica i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske ''zna držati pušku u rukama''.

Uz riječi kako u Domovinskom ratu nije bila braniteljica, rekla je da sada ''redovito odlazi među naše vojnikinje i vojnike u Afganistanu i drugdje diljem svijeta, jer se danas Hrvatska brani daleko od Hrvatske''.

"Želim im reći da je predsjednica, njihova vrhovna zapovjednica, uvijek tu u prvim redovima gdje ste i vi, da im pokažem da sam i ja spremna staviti svoj život na kocku za Hrvatsku", rekla je Grabar-Kitarović.

Posebno se obratila umirovljenicima i najavila da će se zalagati za postavljanje pravobranitelja za prava umirovljenika jer se njihov glas ''mora puno glasnije čuti'', prenosi Hina.

Braniteljima, umirovljenicima, blokiranima, mladima i svima drugima rekla je da ona i HDZ nude optimizam i vjeru u sebe, u svoju Hrvatsku i njezine ljude, jer da „Hrvatska sa svojim talentiranim ljudima svuda u svijetu pokazuje da smo uvijek među najboljima“.

''Idemo dičiti se time, idemo vratiti te ljude u Hrvatsku, stvoriti uvjete da riješimo pitanje svih pitanja, a to je demografija. Neka se mladi školuju u inozemstvu, pustimo ih. Za to sam da osnujemo zakladu kojom će se stipendirati talentirani mladi hrvatski državljani, na najboljim svjetskim učilištima, a onda da se vrate ovdje i prenesu nova znanja i iskustva, da se ne vrtimo u krug nekih starih ideja, već da Hrvatsku postavimo onako kako smo je postavili u vanjskoj politici, rame uz rame s onim najboljima“, rekla je u govoru Grabar-Kitarović.

Za kritike da se na skupovima državnika u inozemstvu ''progura u prve redove'', rekla je: ''Čekajte, pa nisam ja tamo nekakva Kolinda i ne znam što, ja sam predsjednica Republike Hrvatske i moja je dužnost pokazati gdje je mjesto mojem narodu i mojoj državi, a to je u prvim redovima'', istaknula je i dobila veliki pljesak 200-tinjak okupljenih članova i simpatizera HDZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close