Borenović ne želi u Parlament

Govedarica: Ne idem na sastanak sa Dodikom

Govedarica kaže da s ''vođom režima nema namjeru pregovarati o bilo čemu“.
Vijesti / Politika | 10. 10. 2018. u 16:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SDS-a Vukota Govedarica potvrdio da neće ići na razgovore na koje je predsjednik RS-a Milorad Dodik pozvao njega i počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanić. 

Govedarica je kazao da je razgovarao s Ivanićem, i umjesto kod Dodika, danas će otići na trg gdje više od šest mjeseci prosvjeduje Davor Dragičević i grupa „Pravda za Davida“. 

Tvrdi da ne želi sastanak s "čovjekom koji se u RS-u nalazi na čelu režima, koji je od SDS-a pokušao napraviti terorističku organizaciju, prijetio i zastrašivao građane, a od obitelji Dragičević napravio neprijatelje RS i zajedno s institucijama, napravio sve da ne dođe do istine tko je ubio Davida Dragičevića“. 

Govedarica kaže da s ''vođom režima nema namjeru pregovarati o bilo čemu“. 

Istakao je da će se organi SDS-a izjasniti o mnogim stvarima, ali da je to njegov izričit stav da s Dodikom, kojeg optužuje da je „brutalno pokrao volju naroda u RS-u, nema ragovora, niti kafe“. 

Kazao je da Savez za pobjedu i dalje smatra da je na sceni izborna krađa te traže da se izvrši brojanje glasova za nivo predsjednika RS-a, gdje je broj nevažećih glasačkih listića, po riječima Govedarice, veći od 42.000. 

- Izbori su brutalno pokradeni i tražimo da se utvrdi istina – rekao je Govedarica na konferenciji za novinare Savaza za pobjedu.

Borenović: Nećemo ući u parlamente sve dok se ne riješi izborna krađa

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da nema namjeru ući u parlament kao novoizabrani zastupnik u Parlamentu BiH, sve dok se razriješe njihove sumnje da se u RS-u na izborima 7. listopada dogodila izborna krađa. 

Optužuje vlast u RS-u za izborni inžinjering, te ističe da neće ući u parlament dok ne bude uspostavljeno „pošteno društvo i pravosuđe“. 

Tvrde da su institucije "urušile zemlju te da s pravom ljudi kažu da je jedina slobodna teritorija Trg Krajine, na kojem više od šest mjeseci otac Davida Dragičevića traži istinu o ubojstvu svog sina". 

''Od danas ćemo i mi biti na toj slobodnoj teritoriji, u sve većem broju, i pozivam sve ljude da podrže opravdan zahtjev za istinom i pravdom i slobodom u društvu kojem želimo živjeti'', rekao je Borenović na konferenciji za novinare Saveza za pobjedu. 

Dodao je da ne prihvaćaju izborne rezultate i sve će učiniti da ih ospore. 

Uputili su dopis Središnjem izbornom povjerenstvu BiH kojim traže ponovno brojanje glasova za sve razine vlasti RS-u. 

''Postoji puno osnova da se izbori ponište i organiziraju novi, ako se dokaže da je bilo toliko povreda izbornog zakona, koje mogu u potpunosti osporiti zborni rezultat'', istaknuo je Borenović i naveo da su i međunarodne predstavnike u BiH upoznali o „izbornim manipulacijama“ u RS-u. 

I Draško Stanivuković, novoizabrani zastupnik PDP-a, koji je osvojio najviše pojedinačih glasova za Narodnu skupštinu RS, rekao je da neće ući u parlament, jer se dogodila izborna krađa, te sve dok se ne otkrije tko je ubio Davida Dragičevića i ne promijeni Izborni zakon.

Kopirati
Drag cursor here to close