Sjednica

GO SDA Mostar: Poziv na jedinstveni nastup i mostarsku listu na lokalnim izborima

Skupština je usvojila smjernice za program rada Gradske organizacije u narednom razdoblju.
Vijesti / Politika | 29. 07. 2020. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak večer je u Mostaru održana druga redovita sjednica Skupštine Gradske organizacije SDA Mostar. Prisutne je pozdravio predsjednik Gradske organizacije Salem Marić, koji je nakon uvodnog obraćanja prezentirao Izvještaj o radu Izvršnog odbora GO SDA Mostar za razdoblje siječanj-srpanj 2020. godine, koji je sadržavao sve najbitnije aktivnosti izvršene u polugodišnjem razdoblju.

Od navedenih, posebno se ističe politički sporazum za Grad Mostar, kojim je nakon dugih osam godina funkcioniranja Grada bez Gradskog vijeća, osigurano održavanje izbora. Naglašeno je da su prijedlogom novog statuta Grada Mostara, ojačana ovlaštenja predsjednika Gradskog vijeća, te komisija gradskih područja. Izvještaj je sadržavao prezentaciju važnih projekata koji se financiraju iz proračuna Grada Mostara i proračuna viših razina vlasti, od kojih su posebno izdvojeni: projekti putne infrastrukture, najava završetka vodovoda Gubavica-Pijesci, početak radova na sportskoj dvorani u Gradskom području Sjever, izgradnja velikog parka u Vrapčićima, izgradnja tribine na stadionu Rođeni, proširenje kapaciteta bolnice ''Dr. Safet Mujić'', projekti u Fejićevoj ulici, te kružni tok kod autobusnog kolodvora. Također, pohvaljene su aktivnosti ogranaka gradskih područja koje su realizirane u prethodnom razdoblju, kao i povećanje broja članova SDA u Mostaru.

Nakon prezentacije, izaslanici Skupštine su usvojili Izvještaj o radu Izvršnog odbora Gradske organizacije SDA Mostar.

Skupština je usvojila smjernice za program rada Gradske organizacije u narednom razdoblju.

Posebno je naglašena važnost ovogodišnjih lokalnih izbora, te je jednoglasnom odlukom, podržana inicijativa za formiranje jedinstvene mostarske liste svih probosanskih stranaka, pri čemu je akcenat stavljen na povećanje izlaznosti birača u Mostaru i dijaspori, priopćeno je iz GO SDA Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close