Biračka mjesta

FOTO Glasovanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasaju za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI izborne jedinice.
Vijesti / Politika | 16. 04. 2024. u 11:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu su jutros otvorena biračka mjesta za Parlamentarne izbore u Hrvatskoj koji se u iseljeništvu održavaju dva dana, 16. i 17. travnja od 7 do 19 sati.

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasuju za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI izborne jedinice.

Osim Sarajevu, biračka mjesta otvorena su u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Vitezu, Livnu i Orašju.

U Bosni i Hercegovini aktivno je registrirano 222.300 birača. Najviše registriranih je u Mostaru (57.936), zatim u Orašju (10.253), Livnu (8.879), Vitezu (7.975), Sarajevu (7.160), Banjoj Luci (6.592) te u Tuzli (2.175).

Osim u BiH, glasa se još u Albaniji, Bugarskoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Grčkoj, Nizozemskoj, Irskoj, Italiji, Norveškoj, Portugalu, Španjolskoj, Švicarskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji, Indoneziji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kini, Turskoj, Katru, Australiji, Južnoafričkoj Republici, Egiptu, Kanadi, SAD-u, Argentini, Čileu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji, Srbiji i Kosovu.

Kopirati
Drag cursor here to close