Poništenje diplome

Gavrankapetanović: Upozorili smo odgovorne prije pet godina

"Upozorili smo odgovorne prije pet godina kakav krah će nastupiti u zdravstvenom i obrazovnom sustavu ako se ne zaustavi zloupotreba sirove političke moći. Nažalost tada nije bilo nikoga da čuje", rekao je Gavrankapetanović.
Vijesti / Politika | 07. 03. 2023. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo Ismet Gavrankapetanović za portal "Avaza" prokomentirao je odluke Senata UNSA-e da Sebiji Izetbegović poništi magisterij.

Podsjećamo, s 30 glasova za poništavanje, 5 protiv i 6 suzdržanih, Senat UNSA-e je donio odluku da poništi akademska zvanja Sebiji Izetbegović.

"Tužan sam i razočaran da se nešto ovako uopće moglo dogoditi u našoj zemlji. Univerzitet u Sarajevu i Senat Univerziteta kao krovna institucija nauke i njen zaštitnik pokazao je i hrabrost i plemenitost, ali je i radio samo svoju dužnost. Upozorili smo odgovorne prije pet godina kakav krah će nastupiti u zdravstvenom i obrazovnom sustavu ako se ne zaustavi zloupotreba sirove političke moći. Nažalost tada nije bilo nikoga da čuje", rekao je Gavrankapetanović.

On je dodao kako bi svima bilo bolje da su čuli tadašnja upozorenja

"Pakao korone je pokazao koliko je nauka pravo znanje vrijednost koja spašava živote. Zaštićena znanost bez manipulacija kao najveća vrijednost ovog društva put je u ostvarenje pravedne i uspješne bosanskohercegovačke države", istaknuo je Gavrankapetanović.

Kopirati
Drag cursor here to close