Zbog Tvrtka Milovića

FTV prekida suradnju s BHRT-om

U dopisu se navodi da Radio-televizija Federacije BiH ima odličnu suradnju s ostalim radiotelevizijskim kućama u sustavu javnog emitiranja Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2018. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslovodni odbor i Programski kolegij RTV Federacije BiH danas su Upravnom odboru BHRT-a i generalnom direktoru Belminu Karamehmedoviću uputili dopis o prekidu suradnje u pojedinim programskim segmentima.

Pročitajte još

#

BHRT: Milović i Radoja izabrani za urednike

Poslovodni odbor i Programski kolegij RTV Federacije BiH danas su Upravnom odboru BHRT-a i generalnom direktoru Belminu Karamehmedoviću uputili dopis o prekidu suradnje u pojedinim programskim segmentima.

U dopisu se navodi:

''Radio-televizija Federacije BiH ima odličnu suradnju s ostalim radio-televizijskim kućama u sustavu javnog emitiranja Bosne i Hercegovine. Posebno nam je značajna suradnja koju u realizaciji programskih sadržaja ostvarujemo s BHRT-om, kao radio-televizijskom kućom na državnoj razini.

Međutim, postoji crta ispod koje ne možemo ići, a to je vrijeđanje djece žrtava rata, govor mržnje te pozivanje na etničku segregaciju i izolaciju osoba na temelju njihove etničke pripadnosti. Uz čuđenje kako je osoba tog profila mogla biti imenovana na funkciju u Javnom servisu Bosne i Hercegovine, Poslovodni odbor i Programski kolegij Radio-televizije Federacije BiH odlučili su do daljnjeg suspendirati svaku suradnju s Redakcijom dokumentarnog programa BHRT-a dok je na njezinom čelu Tvrtko Milović.''

Plašimo se da je ovim imenovanjem započela operacija etničke podjele javnog radio-televizijskoga servisa u našoj zemlji. Ovi planovi posebno su biili izraženi u pokušajima HDZ-a i SBB-a da nametnu prinudnu političku upravu nad našom kućom koja bi provela zahtjeve HDZ-a za njezinom etničkom podjelom'', navodi se u dopisu  Poslovodnog odbora i Programskog kolegija, prenosi Federalna.ba.

 

Podsjećamo, Upravni odbor BHRT je s tri glasa za i jednim glasom protiv izabrao Marka Radoju za urednika informativnog programa BHT 1 i Tvrtka Milovića za urednika dokumentarnog programa BHT 1.

Za izbor urednika revijalnog i sportskog programa naloženo je raspisivanje novog natječaja, navodi se u priopćenju BHT1.

Sjednica UO BHRT održana je u Banja  Luci nakon održavanja sjednice Odbora sustava.

Kopirati
Drag cursor here to close