SDA ima simpatične zahtjeve

Forto: Ne podnosim ostavku, nisam obratio pozornost šta potpisujem

Forto kaže kako zna da je SDA zatražio njegovu ostavku, ali da neće dati ostavku i da su mu oni u svojim zahtjevima "simpatični".
Vijesti / Politika | 18. 01. 2019. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer KS Edin Forto kazao je za „Avaz“ kako je došlo do proceduralne greške.  

''Ja nemam pravo na taj paušal niti bih ga uzeo. Molim vas, obratite pozornost na teme koje sam pokrivao iz svog skupštinskog djelovanja. Ja sam tražio ukidanje paušala, posebno duplih paušala. Vratio sam pare u proračun i sada stavio na sjednicu za utorak ukidanje paušala profesionalnim zastupnicima'' rekao je Forto, naglasivši da neće primiti paušal niti ga zanima, piše Avaz.ba.

Na pitanje kako se njegov potpis našao na zahtjevu upućenom Parlamentu FBiH, Forto je kazao da vjerojatno nije obratio pozornost na dopis te da svakodnevno potpiše stotinu stvari.

''Ovo je meni škola, posebno imajući u vidu da je ova tema paušala upravo nešto što sam ja stavio na Skupštinu. To je moja tema i apsurdno je ovo što se događa'', rekao je Forto.

Dodaje da je vidio da je Kantonalni odbor SDA zatražio njegovu ostavku, ali da neće dati ostavku i da su mu oni u svojim zahtjevima "simpatični".

Podsjetimo, SDA pozala je danas Edina Fortu da iz moralnih razloga podnese ostavku na poziciju premijera Kantona Sarajevo.

''Nova vlast u Kantonu Sarajevo, osim neznanja i populizma, te Vlade sačinjene od kumova, rođaka i bliskih prijatelja, ovog puta pokazala je krajnje licemjerstvo. Potpredsjednik Naše stranke i premijer Kantona Sarajevo predložio je da se profesionalnim zastupnicima u Skupštini KS ukine pravo na primanje zastupničkog paušala, a odmah nakon toga od Doma naroda Federacije BiH da se ososbno njemu isplaćuje paušal. Iako je imenovan na premijersku poziciju, za koju će uredno primati visoku plaću, Forto za sebe želi priskrbiti paušal sa federalnog nivoa'', navodie iz SDA u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close