Prije upućivanja EK

EU upitnik: Vlada RS-a traži prevedene odgovore na verifikaciju

Vlada RS - Nacrti prevedenih odgovora na Upitnik da se dostave na verifikaciju
Vijesti / Politika | 02. 11. 2017. u 15:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info - EU upitnik

Vlada Republike Srpske (RS) razmatrala je danas Informaciju o radu radnih grupa za europske integracije u domenu tehničke finalizacije odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije.

Podržani su tehnički finalizirani odgovori na Upitnik Europske komisije za osam radnih grupa i dana je suglasnost da se ovi odgovori upute na prevođenje.

Entitetska vlada zahtijeva, kako je priopćeno, da joj se nacrti prevedenih odgovora dostave na verifikaciju prije njihovog upućivanja Europskoj komisiji.

Iz Vlade RS-a je navedeno da će o tom zaključku biti upoznat Kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara i Direkcija za europske integracije BiH.

Na sjednici prihvaćena je i Informacija o mogućoj suradnji sa Narodnom Republikom Kinom u programima usmjerenim na unapređenje i razvoj zdravstvenog/bolničkog sustava u RS.

Vlada podržava, kako je istaknuto, pokretanje inicijativa za iznalaženje povoljnih financijskih aranžmana u NR Kini za pripremu i realizaciju projekata "Modernizacija bolnica u RS" i da se za te potrebe iznađu kreditna sredstava u iznosu do 70.000.000 američkih dolara.

U pripremljenom planu za buduća ulaganja u bolnički sektor kroz taj projekt planirana je izgradnja i opremanje nove bolnice u Doboju, opremanje prioritetnom medicinskom opremom zdravstvenih ustanova u Prijedoru, Gradišci, Bijeljini, Zvorniku, Trebinju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, Foči, bolnica Mlječanica i Sokolac, te opremanje istraživačkog centra Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci i edukacija zdravstvenih radnika u novim zdravstvenim tehnologijama i pružanju novih medicinskih usluga.

Kopirati
Drag cursor here to close