Sankcije idu i Minsku

EU Ukrajini kupuje oružje, zabranjuje ruske letove i medije

Europska unija će u narednom periodu pružiti dodatnu podršku Ukrajini prije svega u nabavci naoružanja koje je potrebno za obranu ove države.
Vijesti / Politika | 27. 02. 2022. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen ponovo se u nedjelju obratila javnosti te je poručila kako će Europska unija uvesti dodatne sankcije Rusiji, ali i Bjelorusiji.

Kako se navodi, Europska unija će u narednom periodu pružiti dodatnu podršku Ukrajini prije svega u nabavci naoružanja koje je potrebno za obranu ove države.

"Po prvi put, Europska unija će financirati i isporučiti oružje i opremu zemlji koja se nalazi pod napadom. Također, pojačat ćemo naše sankcije protiv Kremlja", rekla je Ursula von der Leyen.

Kada je riječ o sankcijama koje se tiču Rusije, one će prema riječima Ursule von der Leyen biti usmjerene prema ruskim medijima.

"Zabranit ćemo medijsku mašineriju Kremlja u Europskoj uniji. Državni mediji Russia Today i Sputnik neće više biti u mogućnosti širiti laži. Razvijamo alate koji će zabraniti otrovne i štetne dezinformacije u Europi", poručila je predsjednica Europske komisije.

Osim medija, sankcije će obuhvatiti i ruski aviosektor.

"Prije svega, 'ugasit' ćemo zračni prostor Europske unije za ruske aviokompanije. Neće imati mogućnost da slijeću, uzlijeću i prelijeću teritoriju Europske unije. To uključuje i privatne avione u vlasništvu ruskih oligarha", rekla je ona.

Na kraju, Ursula von der Leyen je poručila kako će se sankcije zbog aktuelne situacije uvesti i Bjelorusiji.

"Usmjerit ćemo sankcije i na drugog agresora u ratu, režim Aleksandra Lukašenka. Uvest ćemo novi paket sankcija koji će pogoditi njihove najvažnije sektore", zaključila je Von der Leyen, prenosi Klix.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close