IUS

Erdoganu dodijeljen počasni doktorat u Sarajevu

Erdogan je na IUS stigao u pratnji svoje supruge Emine Erdogan, predstavnika delegacije Republike Turske, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije Izetbegović.
Vijesti / Politika | 20. 05. 2018. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon susreta s pristašama u Zetri Erdogan je obišao i privatno sveučilište IUS u Sarajevu gdje mu je uručen počasni doktorat.

Iako je ranije bilo najavljeno kako će Erdoganov  posjet BiH završiti u večernjim satima nakon obilaska starog dijela Sarajeva i sudjelovanja u večernjoj molitvi u Gazi Husrev-begovoj džamiji te ramazanskog objeda-iftara, također u Izetbegovićevu društvu, taj dio programa je otkazan bez posebnih pojašnjenja.

Turski mediji su u subotu objavili kako su turske sigurnosne službe dobile dojavu o navodnim pripremama atentata na Erdogana.

Sam Erdogan je u Sarajevu kazao kako ga takve informacije nisu zastrašile te ni pod koju cijenu nije želio odustati od putovanja koje mu daje priliku sastati se sa brojnim pristašama.

"Nastavljamo ondje gdje smo stali 15. srpnja", kazao je Erdogan novinarima aludirajući na prošlogodišnji neuspjeli pokušaj državnog udara.

Kopirati
Drag cursor here to close