Ako dođe do fotelje

Džaferović: Trudit ću se ponašati normalno

Rekao je kako nije tražio ovu poziciju te da je uvjeren da će 7. listopada dobiti vijest da je izabran za člana Predsjedništva.
Vijesti / Politika | 28. 05. 2018. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Volim SDA, volim ideju koju je rahmetli predsjednik Alija Izetbegović zastupao - cjelovita BiH i borba za demokraciju. U centralne organe stranke sam došao na njegov poziv i nikad neću zaobilaziti mogućnosti za realizaciju te ideje. Kada god budem u prilici da radim na tom planu ja to odbijati neću'', rekao je u intervjuu za N1 kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Rekao je kako nije tražio ovu poziciju te da je uvjeren da će 7. listopada dobiti vijest da je izabran za člana Predsjedništva.

''Mislim da je Konvencija osmišljena jako mudro i pametno. Sam rezultat glasovanja demantira one koji kažu da se znalo unaprijed da ću biti izabrani. Gospodin (Sakib) Softić je vrlo lako mogao biti prvorangiran i ja bih isto tako stao iza te odluke'', rekao je Džaferović kojem je kandidaturu donijelo 17 glasova više od Softića.

''Mi smo politička stranka koja je uvijek imala najmanje dva ozbiljna kandidata. Zlatno pravilo demokracije da imate više različitih mišljenja'', rekao je Džaferović i dodao kako mu je žao što je od kandidature odustao Denis Zvizdić.

Rekao je da će se, ako bude izabran u Predsjedništvo, ''truditi da se ponaša normalno''.

Video: Obraćanje Šefika Džaferovića na Konvenciji SDA

''Ozbiljna je stvar predstavljati državu i to bi trebala biti poruka svima koji dolaze u tu instituciju. Ne volim populizam, volim akciju koju mogu obrazložiti činjenično. To je tako vjerojatno zato što sam pravnik'', rekao je Džaferović.

Dodao je kako ne trpi tjelohranitelje.

''Nisam želio tjelohranitelje, hodam sam po gradu. Ukoliko budem izabran u Predsjedništvo koristit ću tjelohranitelje ako za to bude potreba'', rekao je Džaferović za N1.

 

Kopirati
Drag cursor here to close