Povratak u povijest

Džaferović: Sve podsjeća na 90-e

"Polomili su zube od '92. do '95. i neka se ne igraju s BiH. Ako krenu prema BiH, ponovo će polomiti zube. Pozivam ih da ti ne rade, da se suoče s prošlošću", kazao je Džaferović.
Vijesti / Politika | 20. 07. 2021. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je kako izjave o 'srpskom svetu' podsjećaju na 90-e godine i posljedice koje možemo vidjeti u Prijedoru kada se ukopava 12 žrtava.

"Ne znam je li primjereno da dajem komentar na izjavu ministra koji je takav kakav jeste, ali govorit ću pojavi 'srpski svet', Sve to podsjeća na 90-e godine i posljedice zbog kojih smo danas ovdje. Svi kreatori te velikodržavne politike trebaju uvijek imati na umu dvije stvari kada je u BiH u pitanju – kako su završili oni koji su takve politike zagovarali u prošlosti. U Hagu i na smetlištu povijesti. Neka dobro znaju da mi više nikada sebe nećemo dovesti u poziciju da budemo iznenađeni", rekao je Džaferović.

Istaknuo je kako je zagovornicima ideje 'srpskog sveta' bolje da se suoče s posljedicama proteklog sukoba te prihvate odgovornost, prenosi N1

"Polomili su zube od '92. do '95. i neka se ne igraju s BiH. Ako krenu prema BiH, ponovo će polomiti zube. Pozivam ih da ti ne rade, da se suoče s prošlošću. Da dožive katarzu. Dođu u Srebrnicu, Prijedor i Sansku dolinu natopljenu krvlju. Da odaju počast žrtvama i priznaju genocid. Da ne veličaju zločine i zločince”, rekao je Džaferović.

Podsjetimo, Džaferović je u utorak prisustvovao dženazi za 12 prijedorskih žrtava ubijenih 1992. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close