Do koga je?

Džaferović razgovarao sa šefovima država i vlada EU: Učinili smo danas sve što smo mogli

"Mi smo danas učinili sve što smo mogli u Bruxellesu kada je u pitanju BiH. Sada je odluka na šefovima država i vlada članica EU", kazao je nakon sastanaka i samita predsjedavajući Džaferović.
Vijesti / Politika | 23. 06. 2022. u 19:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH danas je sudjelovao na samitu EU - zapadni Balkan, ali je razgovarao i pojedinačno sa šefovima država i vlada članica EU, te dužnosnicima europskih institucija, tražeći podršku za Bosnu i Hercegovinu.

Džaferović se u Bruxellesu susreo i razgovarao kancelarom njemačke Olafom Scholzom, premijerom Nizozemske Markom Rutteom, austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom, portugalskim premijerom Antoniom Costom, predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom, premijerom Češke Petrom Fialom, premijerom Španjolske Pedrom Sanchezom i predsjednikom Europske narodne stranke Manfredom Weberom.

"Sve je rečeno o tome iz kojih razloga BiH nije ispunila uvjete. Sve je rečeno o blokadama europskih zakona u Domu naroda. Sve je rečeno o geostrateškim i geopolitičkim motivima dodjeljivanja kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji. Mi smo danas učinili sve što smo mogli u Bruxellesu kada je u pitanju BiH. Sada je odluka na šefovima država i vlada članica EU", kazao je nakon sastanaka i samita predsjedavajući Džaferović.

Europsko vijeće će danas i sutra imati sjednicu na kojoj će donijeti odluke o europskom putu zapadnog Balkana i BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close