Protivno volji

Džaferović: Građani žele transparentniji izborni proces

Predsjedatelj Predsjedništva BiH je kazao da u potpunosti podržava tzv. paket integriteta, kada je u pitanju izborna reforma, naglasivši da politički subjekti koji se protive tehničkim izmjenama nemaju nikakve opravdane razloge.
Vijesti / Politika | 29. 06. 2022. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio izvršnog ravnatelja Europske mreže organizacija za promatranje izbora (ENEMO) dr. Zlatka Vujovića i voditelja Odjela za izbore ENEMO-a Pierrea Peytiera.

Razgovarano je o predstojećim općim izborima u Bosni i Hercegovini, u kontekstu aktivnosti Europske mreže organizacija za promatranje izbora i njezine suradnje sa Središnjim izbornim povjerenstvom.

U fokusu razgovora bila su pitanja koja se tiču transparentnosti i integriteta izbornog procesa, a predsjedatelj Džaferović je podržao napore koji će omogućiti što veći broj posmatrača, kao i njihovu što bolju organizaciju, kako bi se spriječile nezakonite aktivnosti.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH je kazao da u potpunosti podržava tzv. paket integriteta, kada je u pitanju izborna reforma, naglasivši da politički subjekti koji se protive tehničkim izmjenama nemaju nikakve opravdane razloge te da to rade protivno volji građana koji žele transparentniji izborni proces.

Predsjedatelj Džaferović je naglasio da je izborni proces, u svom neposrednom, ali i posrednom dijelu, koji se odnosi na popunjavanje domova naroda, proveden po istim pravilima 2018. te da nema nikakvog zakonskog osnova za blokiranje ovih procesa.

Kopirati
Drag cursor here to close