Pitanje razgraničenja

Džaferović: Državne granice BiH nitko neće mijenjati

Džaferović je Srbiju i Kosovo pozvao da svoje odnose rješavaju u konstruktivnom dijalogu i da pri tome nitko Bosnu i Hercegovinu ne spominje u bilo kakvom kontekstu.
Vijesti / Politika | 30. 08. 2018. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Karta BIH

Šefik Džaferović, dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, poručio je da se rješavanje spora između Srbije i Kosova, pri čemu se spominje i prekrajanje granica, ni na koji način ne može povezivati sa Bosnom i Hercegovinom. 

''Državne granice Bosne i Hercegovine nitko neće mijenjati, niti se one mogu promijeniti. Oni koji zagovaraju prekrajanje granica izravno ugrožavaju mir i stabilnost, i moraju biti svjesni posljedica i vlastite odgovornosti. Predvodnici velikodržavnih projekata i njihovi sljedbenici koji su to pokušali devedesetih, polomili su zube i na kraju završili sa haškim presudama za udružene zločinačke poduhvate, na višegodišnjim robijama i na smetljištu povijesti. Tako će proći svatko tko pokuša dirnuti u Bosnu i Hercegovinu. Neka to svi imaju na umu '', izjavio je Džaferović. 

On je Srbiju i Kosovo pozvao da svoje odnose rješavaju u konstruktivnom dijalogu i da pri tome nitko Bosnu i Hercegovinu ne spominje u bilo kakvom kontekstu. 

''Vjerujem da su im naše poruke jasne, kao što su im jasne i poruke država koje su svojim potpisima stale iza Bosne i Hercegovine i Daytonskog mirovnog sporazuma'', potcrtao je Džaferović.

Kopirati
Drag cursor here to close