Martinović

Dvije grupacije mogu napraviti vlast u HNŽ-u

''Razgovori se svakodnevno vode'', rekao je Martinović i istaknuo kako to nisu razgovori na službenoj razini.
Vijesti / Politika | 27. 02. 2023. u 14:28 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iskristalizirane dvije grupacije koje mogu napraviti vlast u hercegovačko-neretvanskoj županiji'', izjavio je Tomislav Martinović (HDZ BiH), dopredsjedatelj Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije.

Martinović je uoči sjednice županijske Skupštine rekao kako će se vidjeti ''koja će od njih biti zadnja''.

''Razgovori se svakodnevno vode'', rekao je i istaknuo kako to nisu razgovori na službenoj razini.

Naveo je i kako je to ''apsolutno'' pitanje vezano s pitanjem Vlasti na federalnoj razini.

''Rok u kojem izabrano rukovodstvo treba imenovati Vladu FBiH je 30 dana, tako piše u Ustavu FBiH, odnosno amandmanima. To je vrijeme u kojemu će se ova cijela situacija rasplesti je pred nama. Nije to neki dug period, a onda iza toga slijedi ovaj dio vezan za imenovanje vlasti, odnosno Vlada u kantonima'', podsjetio je Martinović.

''Sutra jeste zakazana sjednica Zastupničkog doma. Naša očekivanja idu u pravcu da će sutra Zastupnički dom završiti svoj dio posla, odnosno da će odraditi dio posla kojeg nisu mogli odraditi troje izabranih predsjednika, odnosno potpredsjednika što su trebali učiniti između sebe jer skoro plebiscitarna potpora koju su dobili u Zastupničkom domu, a i u Domu naroda ih je obvezivala da ovo pitanje riješe. Došli smo sada u priliku da u njihovo ime to pitanje mora rješavati Zastupnički dom i očekujem da će to Zastupnički dom sutra završiti i da ćemo napokon imati izabrano i konfigurirano rukovodstvo FBiH'', rekao je Martinović.

Kopirati
Drag cursor here to close