Apsurdno

Tegeltija dao ostavku pa bio još dva mjeseca na funkciji

Točno dva mjeseca nakon najave ostavki, Tegeltija je i dalje sudac banjalučkog suda, potvrdili su on i VSTV.
Vijesti / Politika | 10. 02. 2021. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija još uvijek nije podnio ostavku na mjesto suca Osnovnog suda u Banja Luci nakon što je obećao ostavku na sve funkcije u pravosuđu.

Točno dva mjeseca nakon najave ostavki, Tegeltija je i dalje sudac banjalučkog suda, potvrdili su on i VSTV.

"Nisam još podnio ostavku na tu poziciju, ali moja najava ostavke uključuje i ostavku na poziciju suca u Banja Luci. Ja stojim iza onoga što kažem. Dao sam ostavke na sve funkcije u VSTV-u i imam još jednu pravosudnu funkciju u Osnovnom sudu u Banja Luci. Također ću ispoštovati najavljeno", kazao je Tegeltija, ne preciziravši kada će se to dogoditi.

Tegeltijinu ostavku na mjesto predsjednika Vijeća tražilo je devet od 14 prisutnih članova ovog tijela na sjednici početkom prosinca 2020. godine, nakon što je objavljen audio snimku njegovog razgovora s ranijom članicom VSTV-a Milijanom Buhom o imenovanju njene sestre na pravosudnu funkciju, navodi Balkanska istraživačka mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Na konferenciji za novinare u Banja Luci 10. prosinca prošle godine, Tegeltija je rekao da će podnijeti ostavku na sve funkcije u pravosuđu. On je također pozvao i neke druge članove Vijeća da podnesu ostavke

Za člana VSTV-a BiH ispred okružnih sudova, Višeg privrednog suda Banja Luka, osnovnih sudova i okružnih privrednih sudova Republike Srpske izabran je u lipnju 2014. godine. Na ovu poziciju ponovo je izabran u lipnju 2018. godine.

Za predsjednika Osnovnog suda u Banja Luci izabran je 2007. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close