Složna braća

Dva člana Predsjedništva o jednom pismu

Džaferović je naveo kako su stavovi izneseni u pismu ''potpuno kompatibilni s glavnim vanjsko-političkim ciljevima i opredjeljenjem Bosne i Hercegovine…''
Vijesti / Politika | 09. 01. 2019. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović reagirali su na pismo državnog tajnika SAD-a Michaela R. Pompea, u kojem poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da usvoji Nacionalni godišnji plan.

Komšić kaže kako treba shvatiti kao ''dodatni poticaj za našu zemlju da prihvati pruženu ruku i pomoć SAD-a i NATO saveza, za produbljenje reformskih aktivnosti u svim sferama društvenog života koje MAP donosi''.

Pročitajte još

''Taj proces osigurava dugotrajan mir, stabilnost, i, što je najvažnije, ekonomski razvitak. Bosna i Hercegovina i njezine institucije su se već ranije opredijelile i obvezale nastaviti put ka euroatlantskim integracijama kroz relevantne zakone i strategije, i mi ćemo inzistirati da se taj put nastavi. Jasno je da Bosna i Hercegovina pripada obitelji europskih, demokratskih, pluralističkih država koje su okupljene oko zajedničkih vrijednosti i interesa, te oblikovane kroz institucije Europske unije i NATO saveza. Krajnje je vrijeme da zauzmemo svoje mjesto u toj obitelji jer alternativa nema'', naveo je Komšić.

Džaferović je naveo kako su stavovi izneseni u pismu ''potpuno kompatibilni s glavnim vanjsko-političkim ciljevima i opredjeljenjem Bosne i Hercegovine potvrđenim ranijim odlukama Predsjedništva BiH, Zakonom o obrani i Strategijom vanjske politike BiH''.

''Pozdravljam i stav državnog tajnika da je Bosna i Hercegovina od strateškog značaja za regionalnu stabilnost, kao i iskazanu želju Sjedinjenih Američkih Država da suradnja s Bosnom i Hercegovinom bude podignuta na veći stupanj, što je u interesu svih naroda i građana u našoj zemlji', naveo je Džaferović.

Kopirati
Drag cursor here to close