I to u Srbiji

Državna zastupnica traži da joj Parlament plati liječenje u toplicama

Pošto se, očito, potrošila na čestim službenim putovanjima, Milici Marković je hitno potrebno liječenje u toplicama.
Vijesti / Politika | 23. 04. 2018. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna zastupnica Milica Marković želi da joj država BiH snosi troškove liječenja u toplicama Srbiji.

Zajedničko povjerenstvo za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH razmatrala je njen zahtjev, ali donošenje odluka o odobravanju skoro 3.000 maraka za liječenje u Banji Koviljača odgođeno je za sljedeću sjednicu.

''Posljednje tri godine imam ozbiljne zdravstvene probleme sa kralježnicom što s vremenom postaje sve progresivnije“, napisala je u svom zahtjevu zastupnica Marković koja je, usput rečeno, među tri državna zastupnika koji su tijekom mandata najviše putovali o državnom trošku.

Iako ima problema sa leđima, Milica Marković uskoro o državnom trošku putuje u Rim, a i na tu će destinaciju, kao i na većinu europskih, putovati automobilom. Ukupni troškovi njenih putovanja su oko 50 tisuća proračunskih maraka.

Pošto se, očito, potrošila na čestim službenim putovanjima, Milici Marković je hitno potrebno liječenje u toplicama, piše Žurnal.

''Obraćala sam se sa zahtjevom Fondu zdravstvenog osuguranja Republike Srpske da mi odobre ovaj tretman, ali je Fond odbio moj zahtjev“, navela je zastupnica Marković, čija su mjesečna primanja oko šest tisuća maraka.

Fond zdravstvenog osiguranja RS u siječnju je razmatrao zahtjev Milice Marković i odbio ga kao neosnovan.

''Rješavajući po zahtjevu osigurane osobe, na osnovu priložene medicinske dokumentacije, Povjerenstvo za upućivanje na liječenje izvan RS-a, na sjednici održanoj 8. siječnja 2018. godine utvrdilo je da ne postoje uvjeti za upućivanje osigurane osobe na medicinsku rehabilitaciju u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača iz razloga što Fond nema zaključen ugovor sa tom ustanovom“, napisano je u Rješenju Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

No, Milica Marković, očito, u druge toplice ne želi. A kada već RS ne da novac, zatražila ga je od institucija države koju negira, piše Žurnal.

Kopirati
Drag cursor here to close