Medijsko diskreditiranje

Društvo hrvatskih novinara izražava potporu Tvrtku Miloviću

"Nije istina da je Sud BiH izricao bilo kakve "stegovne" mjere ili je pak ulazio u ocjene kompetentnosti Tvrtka Milovića, niti da je natječaj namještan kako bi on na njemu bio izabran", kažu u DHN u BiH
Vijesti / Politika | 01. 06. 2019. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo hrvatskih novinara (DHN) u BiH izražava potporu uredniku BHRT-a Tvrtku Miloviću i izražava razočaranje napisima dijela bh. medija koji su drugostupanjsku presudu Suda BiH u radno-pravnome sporu Srđana Šarenca s BHRT-om iskoristili za pokušaj diskreditiranja našega kolege.

"Istina je da je Sud BiH u drugostupanjskom postupku iz formalno-pravnih razloga prihvatio žalbu Srđana Šarenca zašto se nije našao na listi uspješnih kandidata na natječaju za urednika Dokumentarnoga programa BHRT-a, a da je pak u prvostupanjskoj odluci odbacio njegovu žalbu. Na tome natječaju kao najbolji kandidat izabran je upravo kolega Tvrtko Milović.

Nije istina da je Sud BiH izricao bilo kakve "stegovne" mjere ili je pak ulazio u ocjene kompetentnosti Tvrtka Milovića, niti da je natječaj namještan kako bi on na njemu bio izabran. Osuđujemo izrečene konstrukcije u dijelu bh. medija vezane uz izbor urednika Milovića i ulogu Upravnog odbora BHRT-a. Mišljenja smo kako je upravo BHRT jedan od rijetkih medija u kojima se u velikoj mjeri poštuju zakoni i ustavne odredbe ove zemlje. To najbolje ukazuje i sama izreka presude koju su, nažalost, pojedini mediji, udruge i interesne skupine iskoristili za pokušaj predstavljanja i nametanja njihove istine, a ustvari obmane. Mišljenja smo kako bi bilo dobro da se u BiH sve stvari počinju rješavati na način kako to nalazu važeći zakoni, pa i razotkrivanje i kažnjavanje svih onih koji stoje iza ovakvih i drugih linčeva usmjerenih na kolege novinare.

Tvrtko Milović član je Predsjedništva Društva hrvatskih novinara u BiH i o ovome pokušaju njegova medijskog diskreditiranja, manipulacija i pritisaka izvijestit ćemo domaće i međunarodne organizacije koje se bave medijskim slobodama", stoji na kraju priopćenja ua javnost Društva hrvatskih novinara u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close