Na ispitivanje

Draško Stanivuković predan Okružnom tužiteljstvu u Banja Luci

Stanivuković je osumnjičen da je na parkingu spriječio održavanje zakazanog koncerta pjevača Harisa Džinovića.
Vijesti / Politika | 02. 01. 2019. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Policijske uprave priveli su losobu čiji su inicijali D.S. u banjalučko Okružno tužiteljstvo na postupanje iz njihove nadležnosti, priopćeno je iz Policijske uprave.

Srna neslužbeno doznaje da se radi o Drašku Stanivukoviću, koji je osumnjičen da je nazočio održavanju skupova grupe građana "Pravda za Davida" i tom prilikom zajedno sa ostalim pripadnicima te grupe, prethodno kršeći odredbe Zakona o javnom okupljanju Republike Srpske, ugrožavao i podicao na ugrožavanje sigurnosti ozbiljnom prijetnjom da će izvršiti nasilje prema patologu Željku Karanu, kao i Đorđu Rađenu i njihovim obiteljima iz Banja Luke.

Prema ovim saznanjima, Stanivuković je osumnjičen da je na parkingu spriječio održavanje zakazanog koncerta pjevača Harisa Džinovića.

Stanivuković je, prema ovim saznanjima, sudjelovao u pripremanju i realizaciji javnog skupa i postavljanju zahtjeva grupe "Pravda za Davida" da inzistiraju na ostavci ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

On je, prema ovim saznanjima, predlagao i napad na državne institucije, konkretno zgradu Radio-televizije Republike Srpske, uz upotrebu nasilja.

Stanivuković, koji je bio jedan od predvodnika prosvjedne šetnje i za kojim je bila pokrenuta potraga, uhićen je jučer u poslijepodnevnim časovima.

Kopirati
Drag cursor here to close