Sjednica

Dragovoljci i veterani: Veliki problem prodaja nekretnina kojom se mijenja nacionalna struktura u Neumu

Vijesti / Politika | 16. 03. 2022. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB-podružnica Neum dala je veliku potporu načelniku općine u borbi protiv prodaje objekata u Neumu s kojom se mijenja nacionalna struktura stanovništva, navedeno je u priopćenju za javnost nakon što je 15. ožujka održana je sjednica Vijeća UDVDR HVO HB-Neum.

  / Sa sjednice u Neumu | Foto: neum.online

Na početku sjednice je usvojeno financijsko izvješće za 2021. godinu, a potom je istaknut problem s prodajom nekretnina koja je naveden kako jedan problem dok je kao drugi istaknuta zabrinutost kadrovskim zanemarivanjem branitelja, te zanemarivanje zakona o braniteljskoj populaciji.

Sjednici su, kako je priopćeno, nazočili Dragan Jurković, načelnik općine Neum, Živko Matuško (član Vijeća udruge), Vinko Sentić (predsjednik Vijeća UDVDR HVO HB Neum), Jozep Matić (član Vijeća i predsjednik odbora za branitelje u OV Neum), Stojan Šutalo (član Vijeća i dopredsjednik udruge HNŽ-a), Mato Jogunica (član Vijeća), Ivan Koncul (sud časti udruge) te Jozo Katić (član Vijeća).

Na sjednici je naglašena potreba za jačanjem jedinstva branitelja i donesen je sljedeći zaključak da se pripreme novi izbori u UDVDR HVO HB Neum te su pozvani ''zainteresirani branitelji da se učlane u udrugu ako to nisu do sada učinili, te da na taj način steknu pravo sudjelovanja na izborima za tijela udruge''.

Kopirati
Drag cursor here to close