Vlada

Dragan Lukač nije imenovan za direktora Federalne uprave policije

Nakon rasprave, Vlada FBiH sa pet glasova „za“ i devet „suzdržanih“ nije donijela Rješenje o imenovanju Dragana Lukača za direktora Federalne uprave policije
Vijesti / Politika | 11. 01. 2018. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici nije podržala prijedlog o imenovanju Dragana Lukača za direktora Federalne uprave policije (FUP).

Nakon rasprave, Vlada FBiH sa pet glasova „za“ i devet „suzdržanih“ nije donijela Rješenje o imenovanju Dragana Lukača za direktora Federalne uprave policije na mandatni period od četiri godine počevši od 9. travnja 2015. godine kako je to zaključkom naložio Općinski sud Sarajevo, a na osnovu pravosnažne sudske presude.

Podsjećamo, Vlada FBiH je prije nekoliko godina zatražila od Neovisnog odbora da provjeri je li natječajna procedura za izbor direktora FUP-a provedena u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima FBiH, a s obzirom na to da je 11. listopada 2014. godine stupio na snagu novi zakon.

Nekoliko mjeseci kasnije  javnost je informirana da Dragan Lukač ostaje na poziciji direktora FUP-a jer je natječajna procedura u njegovom slučaju provedena prema važećim zakonskim propisima. Međutim to Vlada nikada nije potvrdila, a što je odbila i danas na sjednici u Sarajevu, navodi se upriopćenju Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close