DF i GS predali liste

Đonlagić: Ne dozvoliti da Čović i Dodik zasjednu u Predsjedništvo BiH

''S ponosom možemo reći da imamo, i s aspekta nositeljica kandidacijskih listi, pet žena koje nose liste za određene nivoe vlasti'', kazao je Đonlagić.
Vijesti / Politika | 09. 07. 2018. u 12:24 Bljesak.info
Genjac predao CIK-u BiH kandidatske liste SDA za opće izbore

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Demokratske fronte i Građanskog saveza danas su Središnjem izbornom povjerenstvu predali liste kandidata za predstojeće opće izbore 2018. godine.

''Danas smo Središnjem izbornom povjerenstvu BiH predali kandidacijske liste za opće izbore 2018. godine, Koalicija Demokratska fronta-Građanski savez-Željko Komšić: BiH pobjeđuje'', kazao je novinarima potpredsjednik Demokratske fronte Đenan Đonlagić.

Dodao je da su predali kandidacijske liste za sve nivoe vlasti, s ukupno oko 500 kandidata.

''S ponosom možemo reći da imamo, i s aspekta nositeljica kandidacijskih listi, pet žena koje nose liste za određene nivoe vlasti'', kazao je Đonlagić.

Napomenuo je da su završili jedan važan proces okrupnjavanja lijevog građanskog političkog bloka, te da ulaze u izbore vrlo optimistični.

''Naš generalni politički cilj je već poznat, a to je da ulazimo u političku borbu i političku bitku gdje nećemo dozvoliti da dvojac Milorad Dodik i Dragan Čović zajedno zasjednu u Predsjedništvo BiH. Pošto je zajednički kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, uradit ćemo sve da u Federaciji BiH pobjedimo Dragana Čovića kao kandidata HDZ-HNS'', kazao je Đonlagić.

Dodao je da su potpuno uvjereni u tu pobjedu, jer cijene da su u ovom mandatu 2018-2022. pred BiH vrlo veliki izazovi.

''Apsolutno vjerujemo da će građani BiH prepoznati opasnost koja je nad BiH i s tim u vezi podržati kandidaturu Željka Komšića i ne dozvoliti da dvojac Čović-Dodik zajedno zasjednu u Predsjedništvo BiH. To je glavni politički cilj'', naveo je Đonlagić.

Kazao je da će sačekati da SIP BiH ovjeri kandidacijske liste i da verificira ove kandidate koje su danas predali te da će, i tek nakon toga službeno objaviti imena svih kandidata na svim nivoima vlasti.   

Kopirati
Drag cursor here to close