Križaljka

Dok se broji, računa se: Iznenađenje na čelu novog Vijeća ministara?

Večernjak piše kako bi bilo pogubno za Hrvate da prejudiciraju ili pak presude za bilo koju od političkih opcija unutar bošnjačkog ili srpskog kruga…
Vijesti / Politika | 17. 10. 2022. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hrvatske političke stranke su nakon susreta kojeg su imale u petak usuglasile temeljna načela na kojima će voditi razgovore'', objavio je Večernji list navodeći kako će HNS ''doslovno čekati da se sama od sebe složi 'reprezentacija' Bošnjaka i Srba''.

Večernjak piše kako bi bilo pogubno za Hrvate da prejudiciraju ili pak presude za bilo koju od političkih opcija unutar bošnjačkog ili srpskog kruga kad je u pitanju izbor Vijeća ministara te da HNS želi uspostaviti vlast na svim razinama s istim bošnjačkim strankama.

''Teorijski je moguće napraviti i vlast bez stranaka HN-a BiH u Vijeću ministara jer to omogućava matematika s obzirom na to da se ovaj saziv bira samo u Zastupničkom domu'', piše Večernji list navodeći kako bi uspostava Vijeća ministara bez stranke koja će imati najmanje četiri od pet hrvatskih izaslanika bila osuđena na propast.

Prema pisanju novina, koje se pozivaju na ''redove vladajuće hrvatske stranke'', predsjedatelj Vijeća ministara ''neće biti osoba koja se trenutačno nalazi na pozicijama u izvršnoj vlasti''.

No, dok se ponovno broje glasovi, i dok se s više strana mogu čuti zahtjevi za ponovnim brojanjem, daleko su ideje o tome kako bi mogla izgledati nova vlast.

Video: MANDAT: UŽIVANJE MOĆI BEZ ODGOVORNOSTI

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close