''Bombardiranje lažima''

Dodik Britanacima: Sjećajte se svojih zločina, a ne Srebrenice

Dodik smatra da britanski ministar i ostali svjetski moćnici neće i ne žele da o događajima u Srebrenici govore činjenicama
Vijesti / Politika | 09. 07. 2021. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik komentirajući izjavu ministra vanjskih poslova Velike Britanije Dominica Raaba da je genocid u Srebrenici bio jedan od najgorih zločina koji se dogodio na prostoru Europe nakon Drugog svjetskog rata, odgovorio da bi bolje bilo da Britanci organizuju dane sjećanja za žrtve koje su pobili u svojim kolonijalnim pohodima, nego da to čine za 'muslimane Srebrenice'".

"Zato nas opet bombarduju, ovoga puta neistinom koju su napisali za nas isto onako kako su je pisali za milijune nevino pobijenih širom svijeta u britanskim kolonijalnim pohodima", kazao je Dodik.

Dodao je da britanski ministar i ostali svjetski moćnici neće i ne žele da o događajima u Srebrenici govore činjenicama, piše Klix.

"Vjerojatno računaju da srpskih žrtava neće imati tko da se sjeća ako nastave politiku prisilnog prekrajanja povijesti. Ne znam za njih, ali kod Srba ne postoji način da na silu ili zaborave ili nauče povijest koju oni pišu", naglasio je Dodik.

Inače, Raab je bio jedan od govornika na nacionalnom obilježavanju Dana sjećanja na Srebrenicu u Velikoj Britaniji.

''Danas obilježimo 26. godišnjicu od srebreničkog genocida u Bosni i Hercegovini. Bio je to jedan od najvećih zločina na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata. U planiranoj operaciji ubijeno je više od 8.000 ljudi – uglavnom muslimana muškaraca. Preko 20.000 žena i djece prisilno je protjerano iz svojih domova, nezamislivo, danas ih se sjećamo'', rekao je Raab.

Istaknuo je kako ''oplakujemo žrtve tih strašnih događaja i stojimo uz obitelji u njihovoj borbi za pravdu''.

Kopirati
Drag cursor here to close