Nastavak

Dodik: Veleposlanik Murphy nije dobronamjeran prema Srbima i RS-u

''Svakim priopćenjem Veleposlanstvo SAD urušava ugled svoje države i osnažuje uvjerenje građana RS da veleposlanik Murphy nije dobronamjeran prema Srbima i Republici Srpskoj'', poručio je Dodik.
Vijesti / Politika | 08. 04. 2023. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istaknuo je da presude međunarodnih sudova za genocid u Srebrenici na koje se poziva Američko veleposlanstvp ne mogu uzeti kao konačna istina, jer predugačak je spisak zločina počinjenih u svijetu koje nije procesuirao nijedan sud, uključujući zločine koje su počinili istomišljenici Michaela Murphyja izvan granica SAD, piše N1.

Dodik je izjavio da SAD ne priznaju jurisdikciju međunarodnog suda za svoje državljane, ali ti isti sudovi su im relevantni za druge države.

Na pitanje Srne da prokomentira priopćenje Veleposlanstva SAD u BiH u kojem su naveli da, kako kažu, ''Dodik, kao i uvijek, griješi kada tvrdi da se nije dogodio genocid u i oko Srebrenice u srpnju 1995. godine'', predsjednik Republike Srpske je naglasio da mu odavno već ništa ne znači što će reći netko iz Američkog veleposlanstva i da ovo odgovara samo i isključivo zbog građana RS.

''Kada jedno diplomatsko predstavništvo sebi dozvoli rječnik i konstrukcije trećepozivača iz vječne opozicije u BiH onda svi treba da stavimo prst na čelo. Svakim priopćenjem Veleposlanstvo SAD urušava ugled svoje države i osnažuje uvjerenje građana RS da veleposlanik Murphy nije dobronamjeran prema Srbima i Republici Srpskoj'', poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close