"Odgovaramo jasnim statističkim podacima"

Dodik o imovini: U FBiH žive u zabludi

Dodik je na svom Instagramu u podsjećanju na protekli tjedan naveo da je ona "pokazala da u Federaciji i dalje žive u zabludi da uz podršku međunarodne zajednice mogu odlučivati o imovini koja pripada RS".
Vijesti / Politika | 05. 03. 2023. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Srpska je stabilna i svakim danom sve više jača, što potvrđuju i svi ekonomski pokazatelji.

Usprkos raznim pokušajima da se stanje u RS predstavi lošim, ponosan sam što na sve te špekulacije odgovaramo jasnim statističkim podacima, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

"Za nas nemaju značaj" 

On je naveo da ti podaci ukazuju na stalni rast prosječne plaće, koja je u siječnju ove godine iznosila 622 eura (oko 1.200 KM), kreditni rejting RS je stabilan B+, a ostvareni bruto domaći proizvod u 2022. godini nominalno je veći za 13,5 posto u usporedbi s 2021. godinom, kao i da je u siječnju ove godine ostvarena pokrivenost uvoza izvozom po sjajnoj stopi od 97,28 posto, što je čini rekordnom.

Dodik je na svom Instagramu u podsjećanju na protekli tjedan naveo da je ona "pokazala da u Federaciji i dalje žive u zabludi da uz podršku međunarodne zajednice mogu odlučivati o imovini koja pripada RS", prenosi Avaz

"Ponovo sam ukazao na to da takve političke odluke Ustavnog suda za nas nemaju značaj. Nastavljamo još jače borbu za interese naše RS", rekao je Dodik i podsjetio da su na sastanku s koalicijskim partnerima, potvrdili partnerstvo potpisivanjem novog koalicijskog sporazuma, koji je dodatno učvrstio njihova nastojanja da u idućem periodu rade još intenzivnije na jačanju institucija RS.

RS i Srbija 

"Proteklog tjedna imao sam zadovoljstvo ugostiti studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini s privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji u Banja Luci borave u okviru projekta 'Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje'", naveo je Dodik.

Također je podsjetio je da su RS i Srbija uvijek zajedno u svemu i da se to vidi i u projektima koje zajedno rade, te da je o tome razgovarao s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, u Beogradu te mu još jednom pružio podršku po pitanju Kosova.

"Prisustvovao sam svečanom prijemu u Beogradu povodom Dana RS i godišnjice prvog Ustava. Sretan sam što se najvažniji datumi za RS i naš narod obilježavaju u Srbiji", naveo je Dodik.

On je podsjetio na sastanak s Johann Sattler te da je putem video linka razgovarao s predstavnicima kineske korporacije CMEC (China Machineru Engineering Corporation) o mogućim ulaganjima u infrastrukturne projekte u RS.

Kopirati
Drag cursor here to close